[quote=cocorel;348280]
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
...sau fiindca te apropie de Dumnezeu.
eu ziceam din realitate.La mine in oras sunt si biserici catolice si ortodoxe si am cativa prieteni care mi-au zis clar ca nu au rabdare sa stea la liturghia ortodoxa si de-aia merg la catolici.
|
...si in final, nu-s nici ortodocsi buni, nici catolici buni... :D Lungimea slujbei nu are nici o legatura cu nimic daca ai destula dragoste de Dumnezeu.
Discutiile astea despre daca este sau nu este har la catolici s-au dus de nenumarate ori, cu lupte crancene...
Dar dovada clara ca BO, cel putin cea din Romania, recunoaste prezenta harului in Sf Taine ale catolicilor este faptul ca nu re-boteaza pe cei care vor sa devina ortodocsi, nu re-casatoresc cuplurile catolice care vor sa devina ortodoxe, iar cand biserica greco-catolica s-a desfiintat in '48 preotii au fost primiti fara a fi re-hirotoniti (deci nu au fost nici re-botezati, nici re-casatoriti)...Veti veni cu argumentul iconomiei. Dar nu tine. Harul fie exista fie nu exista de la inceput. Este ca si cum ar spune o femeie ca e 10% insarcinata. Nu. Fie este insarcinata, fie nu e insarcinata, chiar daca mai apoi avorteaza sau accepta copilul.