View Single Post
Vechi 16.03.2011, 14:26:04
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

[quote=cocorel;348280]
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
...sau fiindca te apropie de Dumnezeu.

eu ziceam din realitate.La mine in oras sunt si biserici catolice si ortodoxe si am cativa prieteni care mi-au zis clar ca nu au rabdare sa stea la liturghia ortodoxa si de-aia merg la catolici.
...si in final, nu-s nici ortodocsi buni, nici catolici buni... :D Lungimea slujbei nu are nici o legatura cu nimic daca ai destula dragoste de Dumnezeu.

Discutiile astea despre daca este sau nu este har la catolici s-au dus de nenumarate ori, cu lupte crancene...

Dar dovada clara ca BO, cel putin cea din Romania, recunoaste prezenta harului in Sf Taine ale catolicilor este faptul ca nu re-boteaza pe cei care vor sa devina ortodocsi, nu re-casatoresc cuplurile catolice care vor sa devina ortodoxe, iar cand biserica greco-catolica s-a desfiintat in '48 preotii au fost primiti fara a fi re-hirotoniti (deci nu au fost nici re-botezati, nici re-casatoriti)...Veti veni cu argumentul iconomiei. Dar nu tine. Harul fie exista fie nu exista de la inceput. Este ca si cum ar spune o femeie ca e 10% insarcinata. Nu. Fie este insarcinata, fie nu e insarcinata, chiar daca mai apoi avorteaza sau accepta copilul.