View Single Post
Vechi 16.03.2011, 16:44:57
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu prea merge logica asta, pentru ca nici Adam sau Eva n-au avut pacatul stramosesc si totusi au pacatuit.
Au pacatuit pentru ca au fost inselati de cel rau si nu au ascultat de porunca lui Dumnezeu care le-a zis sa nu manance din pomul cunostintei binelui si raului.
Insa,spre deosebire de noi, ei nu aveau o natura pacatoasa, au capatat o astfel de natura in momentul in care au pacatuit si natura asta ni s-a transmis si noua.
Tu spre exp, daca parintii tai ar fi avut o boala transmisibila ai fi luat-o si tu la nastere. Asta insemna ca esti vinovat tu pt boala lor?Nicidecum.

Citat:
Dar intr-un fel ai dreptate, scrie "nasterea fireasca, nu ni se socoteste ca pacat al nostru, personal, ci ca o stare pacatoasa, ca o inclinare spre pacat, izvorata din calcarea poruncii dumnezeiesti si care este egala cu pacatul in fata legii lui Dumnezeu. Pentru ca aceasta stare pacatoasa este egala cu pacatul insusi."
Prima parte e f corecta, a doua parte in care spui ca starea pacatoasa = pacatul insusi e falsa. Nu ai comis tu pacatul respectiv ca sa fii vinovat pentru starea pacatoasa. Ai mostenit starea pacatoasa si te faci vinovat de pacatele care le comiti de-a lungul vietii.

Citat:
In schimb "Botezul sterge si vina si pedeapsa pentru pacate, dar el nu nimiceste si urmarile pacatului stramosesc, cum sunt: slabirea vointei si inclinarea spre rau, pofta inimii, suferintele, bolile si moartea."
Si cum crezi ca poti schimba inclinarea spre rau?Cum poti schimba natura asta pacatoasa?

Citat:
De aceea Iisus, desi S-a nascut fara pacatul adamic, a luat firea cazuta.
La fel si in cazul pacatelor stramosilor, se mosteneste urmarea pacatelor, inclinarea spre pacat.
Iar in decalog nu scrie: "5.Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, 6.Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele."? Iesirea cap. 20.
Pasajul din decalog se refera la cu totul altceva, nu scrie nicaieri acolo ca sunt vinovati copii pentru pacatele parintilor. Pedeapsa lui Dumnezeu pt parinti se rasfrangea si asupra copiilor dar vina era a parintilor nu a copiilor.
Vezi exemplul lui David cu Batseba,a curvit si Dumnezeu i-a spus ca ii va muri copilul. Asta inseamna ca era acel copil vinovat ca a pacatuit David cu Batseba?Nu, vina era a celor doi.