View Single Post
Vechi 16.03.2011, 17:21:03
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Reputatia romanilor in strainatate este datorata mai multor factori. Sigur exista multi infractori din romania, de asemenea sensibilitatea presei pentru infraktorii ost europeni este foarte mare. Foarte multe banci sunt jefuite de infraktori nemti, insa un jaf facut de straini in special de romani este publicat mai mult. Acestor oameni le lipseste si o indrumare crestina, aici vad rostul preotilor nostri. Poate multi dintre ei s-ar indrepta. Ar fi un castig si pentru statul german.
Pai daca nemtilor le lipseste indrumarea crestina, dupa cum afirmi, ma intreb ce le lipseste romanilor (care au cate o biserica la fiecare colt de strada) de comit atatea infractiuni in toata lumea (pentru ca nu romanii nascuti in strainatate reprezinta problema ci cei zburataciti prin lume)...

Citat:
O alta cauza o reprezinta povestile romanilor "sadea" despre romania si romani. Daca merg in vacanta acasa vin pe urma cu povesti cum au fost furati. De asemenea ei vorbesc rau despre forta de munca din romania, coruptia, etc.. Multi cred ca neamtul vrea sa auda rau despre ro., insa neamtul rade si ii desconsidera.
Dumnezeu a facut ca eu sa calatoresc in multe locuri din lumea asta. Si nu numai in locuri "civilizate", am fost peste tot, si in fevelas, si in salbaticie, si-n saracie lucie dar si in lux. Am vizitat multe tari considerate foarte sarace, insa, slava Domnului, ne-am intors de-acolo nevatamati, ba chiar impresionati de felul in care am fost primiti de catre localnici.
Singurele 2 situatii in care am fost agresati s-au petrecut in Bucuresti (Gara de Nord - am povestit episodul in alta postare pe site) si respectiv in Barcelona, intr-o statie de metrou. In ambele cazuri agresorii erau ROMANI. Eu nu ma ascund dupa nici un deget, natia noastra are o problema grava de tot. Buba nu e ca ne dam in cap unii altora sau ne defaimam reciproc in fata strainilor, nu. Procentul de hoti / talhari si criminali in randul romanilor este foarte mare, nu exista nici un fel de dubiu in aceasta privinta.

Citat:
O alta causa o represinta vagile cunostinte despre ortodoxie. posibilitatile de informare sunt limitate si ei nu fac in acest punct nici un efort. Ei stiu ca un roman este ortodox un turc musulman etc.. Pe turci i-au acceptat de mult. Ei sunt oameni muncitori care vorbesc cu respect despre Turcia si confratii lor.
Nemtii i-au acceptat pe turci... mai sa fie, de-asta a spus cancelarul Merkel ca multiculturalismul reprezinta esecul societatii germane?
E drept ca turcii sar unii pentru altii (precum fac si tiganii dealtfel) dar la fel procedeaza si romanii acolo unde e cazul. Eu una nu mi-as pune pielea pe bat pentru un criminal sau un hot numai pentru ca e roman ca si mine.