Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul
Va rog sa ma iertati si sa nu ma Intelegeti gresit azi am vazut la Pro tv ca Biserica sa transformat In casa de ajutor reciproc
|
Cum adica "Biserica S-A TRANSFORMAT in casa de ajutor reciproc " ???
Faptul ca Biserica infiinteaza o institutie cu caracter mirenesc o transforma in acea institutie ?
Biserica are un spital in Iasi, se numeste "Providenta" _ asta inseamna ca Biserica s-a transformat in unitate medicala ??
Din cate am citit si am auzit, ideea initiala a fost cea a unei CAR pentru preoti, deci ceva cu "circuit inchis", dar apoi ideea s-a extins si a devenit CAR a clericilor si mirenilor.
Cine nu vrea, nu participa. cui nu-i convine, sta deoparte.
De ce atata tulburare ?
Biserica nu obliga pe nimeni sa vina la Liturghie, sa aprinda lumanari, sa stea in genunchi _ fiecare face acest lucru daca simte nevoia !
Tot asa, nu e nimeni obligat sa cotizeze la aceasta CAR sau sa se imprumute de la ea.
Da, zice Biblia sa nu se faca ceea ce numim "camata".
Daca am vrea sa respectam aceasta indicatie, ar trebui ca nici un om cu adevarat credincios sa nu apeleze la serviciile bancilor, fiindca se face partas celor care dau bani cu camata (dobanda).
Daca se respecta aceasta prescriptie biblica , nu ar fi existat niciodata banci in lumea crestina.
Aceasta CAR nici macar nu e o banca; scopul ei nu e sa inmulteasca banii cuiva, nici sa stocheze avutiile cuiva. S-a vrut o forma de cooperare intre credinciosii Bisericii, clerici si mireni.
Intelege fiecare cat poate si face fiecare cum crede ca e mai bine.