View Single Post
Vechi 16.03.2011, 18:30:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Problema care a dus la o reactie adversa fata de evreime, a fost faptul ca ei faceau comert, dar faceau comert doar cu evrei; apoi au deschis multe carciumi, lucru care deasemeni nu a fost vazut cu ochi buni de catre populatia crestina a tarii. Ei bine, impotriva acestor abuzuri si a altora de acelasi fel s-au indreptat legionarii.
Daca erau buni afaceristi si erau solidari, de ce n-a putut sa fie si romanul la fel?
Daca romanul ortodox ura carciumile ovreiesti, de ce-si petrecea timpul in ele?

Evreul e si acum solidar cu cel din neamul lui, indiferent de nationalitate, iar romanul ce n-ar mai face sa-i dea in cap la cel de langa el, tot evreul e de vina pentru asta?

Exemple de probleme prost puse de ML si nu e greu de vazut ca de aici la ideea ca a fi evreu, eventual cu o afacere infloritoare, e suficient sa fii o problema nu e un drum foarte lung, drum care in mod sigur a fost batut la figurat dar si la propriu, in lung si lat.

Ca or fi facut-o "ciurucuri" ale ML cum se scuza unii, e partea a doua, dar adevarul este ca un climat ideologic de ostilitate generala la adresa evreilor a fost creat de ML, indiferent ce s-a facut efectiv impotriva lor si ce nu.

Citat:
Drept sa-ti spun si eu am fost lovita indirect de legionari, prin nereusita lor, caci bunicul meu a fost la canal fara sa fi fost legionar, cand in alte conditii ar fi putut trai din munca lui, nu sa i se confiste tot ce a avut si sa moara inainte de vreme. Dupa cum vezi am motiv sa-ti inteleg durerea, dar sper ca vei gasi, ca si mine, resurse sa-i ierti pe cei, care tie nu ti-au gresit cu nimic si pe care ii acuzi de-a valma, atunci cand vorbesti in general despre legionari.
Dupa cum vezi, judeci stramb, sau te prefaci ca intelegi ceva din suferinta altuia cand de fapt nu intelegi o iota.

Ce legatura au legionarii cu bunicul condamnat de comunisti?
Doar nu legionarii l-au trimis la "canal" si mai nou suferi de impresia ca persecutia i-a vizat in mod special pe legionari.
Nu madam. persecutia i-a vizat pe toti care puteau pune regimul comunist sub semnul intrebarii fie pe buna dreptate fie nu.

Era un documentar care spunea ca peste tot unde au venit comunistii, procedura "standard" era sa decapiteze o buna parte din varfurile societatii, indiferent de convingeri religioase, politice, intelectuale, etc. binenteles cu exceptia celor filo-comuniste.
In felul acesta isi garantau "integrarea" sociala si faptul ca vor domina societate fara a opune rezistenta deosebita.

Last edited by AlinB; 16.03.2011 at 18:33:07.
Reply With Quote