Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Chiar daca nu ai raspuns direct la intrebarea pusa de mine, daca accepti tortura in inschisori, am dedus din raspunsul tau ca esti de partea tortionarilor,
|
O intrebare idioata nu cred ca merita un raspuns decent si nici nu-mi permit sa ma cobor la nivelul ei, deci cred ca cel mai bun raspuns este nici unul.
Nu pari a fi o persoana cu o judecata sanatoasa, deci n-am de ce sa ma tem de concluziile tale.
Citat:
odata ce, dataorita interesului meu pentru suferinta omului lipsit de aparare, care a trecut zilnic pe langa moarte, ma categorisesti a fi "legionara", fara a fi de fel. Macar de m-as ridica si eu la nivelul lor de credinta.
|
Nu interesul e problema ci elucubrație tale pe aceasta tema, adica concluziile aiuristice pe care le tragi, ca ML a fost ceva absolutamente bun, pentru toate prostiile care le-a facut putem gasi cate o scuza care sa ne faca sa uitam imediat de ele, ca se merita in continuare mortul inviat ca pe ceva de mare pret cand evident a fost un esec politic si asta din cauza faptului ca si-a tradat propriile valori spirituale, ca doar legionarii au facut fata regimului din inchisori, si alte prostii asemenea.
Citat:
Imi cer scuze daca nu esti ateu. Dar atunci ce credinta ai? Evident, daca poti sa ne spui...
|
Vezi topicul si incearca sa te tii de el.
Citat:
Nu au fost persecutati doar legionarii; au fost persecutati si preotii ortodocsi, greco-catolici. Deci din cauza credintei au fost torturati inclusiv legionarii si tocmai acest aspect ma intereseaza: faptul ca L-au iubit pe Dumnezeu mai mult decat pe sine insisi si au preferat sa moara sub tortura decat sa se dezica de Dumnezeu, asa cum le cereau tortionarii comunisti.
|
Si nu numai, si intelectuali, si evrei si oameni simpli, etc.
Si nu doar legionarii au rezistat.
Citat:
Ca crestina asta ma intereseaza. Dealtfel chiar si tortionarii au spus, ca odata ce ei nu isi lasa credinta, raman legionari.
|
Nu vad legatura logica, dar probabil pentru pasiunea ta filolegionara, este.
Citat:
Dar pe mine nu ML ma intereseaza, ci puterea de rezistenta a credintei.
|
Cred ca interesele tale variaza de la o postare la alta.
Adica, zic eu, este evident din toate postarile ca pana la urma interesul tau in toata chestiunea este polarizat de fapt de cuvantul "legionar" si nu "martir".