Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nicidecum, dimpotriva, neoprotestantii spun ca toate sunt de la vrajmasul, pentru ca ei nu au minuni. Iar despre penticostali nu doar ortodocsii spun ca sunt posedari, ci chiar si unii din alte culte neoprotestante.
Noi stim sigur ca e asa, doar incercam sa aratam si penticostalilor, sa ii ajutam. Am dat si ceva practic, repetarea rugaciunii inimii in timpul sedintelor. Si am dat si un exemplu din alta religie.
Mai multe despre minuni si inselari in scurtele povestiri din Limonariul dat lui Adriana.
|
Catalin, stii ce nu inteleg eu in legatura cu practica? Cand a aparut crestinismul, existau multime de pagani care se inchinau idolilor, adica satanei. Iar crestinii aveau puterea sa ii vadeasca pe acesti diavoli, sa le distruga templele prin rugaciune etc. La ora actuala exista preoti ortodocsi cu putere de a exorciza. Daca la protestanti se afla intr-adevar satana, cum de nici un preot exorcist ortodox nu merge in adunarile protestante ca sa il alunge pe Satana si sa scape astfel sufletele lor de inselarea demonului? Ca doar intrarea este libera la ei, oricine poate merge si sa dovedeasca prin fapte ca Satana este acolo, nu prin presupuneri proprii. Dar se vede bine ca nimeni nu a reusit sa demonstreze nimic.
Nu am auzit de preoti ortodocsi care sa ii fi exorcizat pe protestanti. In schimb stii ce am vazut pe youtube mai demult? Un preot ortodox copt care exorciza in Egipt, si unul dintre posedati, un arab de-al lor, in momentul in care a fost exorcizat stii ce a zis diavolul prin gura acestui om inainte sa iasa din el? A zis: "Allah este Iisus". (sau "Iisus este Allah", nu imi amintesc bine ordinea, dar pot sa caut clipul daca inca o mai fi pe net). Dupa cum vezi trebuie marturisit ca Iisus este Dumnezeu, asta este important, diavolul nu suporta sa stea in cineva care il marturiseste pe Iisus ca si Fiu al lui Dumnezeu. Asa ca te intreb: avand in vedere ca protestantii il marturisesc pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, si se roaga Lui, ce efect ar trebui sa aiba la protestanti rugaciunea inimii dupa parerea ta? Eu sunt sigura ca nu il face sa fie mai putin protestant. Priveste-ma pe mine, sunt mereu acuzata ca am gandire protestanta, si totusi fac rugaciunea inimii. Si nu numai, dar din ce o fac mai mult, din aia sunt mai convinsa de ideile mele. Si atunci?...