Citat:
În prealabil postat de maria25
Ca sa nu postez in mai multe locuri, voi posta aici... va rog mult de tot indrumati-ma si pe mine in legatura cu participarea la Sf.Liturghie, Sf.Maslu si toate celelalte slujbe...
Eu cu cel mic mergem de obicei duminica la biserica, dar chiar la sfarsitul slujbei... atunci il duc la impartasit pe cel mic... Mereu mergem la sfarsit pentru ca nu are rabdare sa stea in carucior atatea ore... plus ca intotdeauna se gasesc oameni care ii spun sa taca din gura... au fost dati in care a fost smucit de mana de cineva pentru ca bombanea... altii ofteaza, isi dau ochii peste cap, unii chiar ma atentioneaza etc... cel mic nu tipa, nu urla, doar bombane... Si sa nu uit sa mai adaug si aglomeratia din biserica, inghesuiala... ma simt si prost de multe ori ca sunt cu caruciorul...
Ce sa fac si cum sa fac ca sa putem si noi participa la o slujba cap-coada macar o data? ... Duhovnicul meu imi spune sa nu bag de seama la lume si sa-i spun daca il mai atentioneaza fizic careva pe cel mic...
Sa-mi iau gandul pana va creste mai marisor? 
|
Te inteleg perfect.. si al meu devine f nervos cand este aglomeratie.
In plus, am impresia ca ei simt ostilitatea celorlalti si asta agraveaza situatia.
Eu ii iau cate o jucarica, creioane colorate si hartiute etc.. Important este sa-l familiarizezi cu biserica, sa se simta in largul lui acolo. Incearca sa nu faci o experienta placuta din mersul la biserica.
In locul tau as merge la mai multe biserici pana o gasesc pe cea unde copilul este multumit si se simte bine (poate nu-i place inghesuiala, poate vrea spatiu sau mai multa lumina, fete mai prietenoase.. ca da, stiu despre ce vorebesti). In plus, al meu este interesat de ceea ce se intampla in fata, nu vrea sa vada spatele altor oameni.. (cauta biserici unde este posibil acest lucru).. Important este sa-l duci des, chiar daca stai doar juma de ora.