Citat:
În prealabil postat de sophia
Cred ca ati uitat voi ce se manca pe vremuri - din ce erau facute si ce se gasea pe piata! Zau ati uitat, daca acum puteti face mofturi!
1. Eu nu inteleg de unde este mercur in conservele de peste si de ce la ton este mai mult?
In general se spune ca nu sunt bune conservele. Sunt mai bune lucrurile congelate. Totusi zic eu ca depinde (mod de conservare, de depozitare, termene de scadenta etc.).
2. Fratilor, daca mezelurile se fac asa cum spuneti unii dintre voi (sper sa nu fie asa peste tot) ca n-or fi controale poate? Daca,asa cum spun altii, se intampla fel de rau si in fabricile de paine, de lapte, de alte alimente?
Daca vaca, porcul, puiul, pestele are nu stiu ce boli si este hranit prost si cu chimicale? Daca legumele si fructele, cerealele, contin chimicale?
Aia nu-i buna, aia nu-i sanatoasa, aia ingrasa.
Ce mai mancam atunci fratilor? Dar, hotarati-va!
Aceia care au acasa ferme si gradini, norocul lor. Ceilalti nu putem mnaca decat ce este in magazin. Punct.
Bio? Scrie, dar asa o fi? Si pretul are piper mult si nu face bine nici asta la sanatate. 
|
Ce mancam???
Pai mezelurile in primul rand,nu sunt un fel anume de mancare,ci fac parte din aperitive;mezelurile contin multa sare si grasime ,fara a mai vb despre aditivii alimentari,fara de care mezelurile nu ar exista!
Mancarea sanatoasa este cea gatita,cat mai proaspat si cu ingredinte cat mai proaspete-DE LA PIATA DE TARANI,nu din supermaketuri unde ambalarea,transportarea,logistica fac ca legumele si fructele respective sa ajunga in magazin dupa mai mult de 6 zile...
Eu am sentimentul ca daca mananc ceva simplu,chiar paine proaspata cu ceapa, masline si ulei de masline tot este mai sanatos decat orice alt mezel tinut in saramura chimica.
De ce spui ca numai cei care locuiesc la ferme pot manca sanatos?Tu nu poti sa-ti prepari mancare proaspata cu legume si fructe de la piata?Daca nu este piata acolo,merge si cumparatul de la magazin dar un mare NU produselor congelate,conservate sau gata preparate!!!
Desi si aici este de comentat...de ex,legumele congelate nu sunt chiar de ocolit,pe cand pestele congelat sau puiul sunt de-a dreptul fara gust,si pot sta acolo de luni intregi...produsele conservate:decat sa cumperi mazare,fasole la conserva e mult mai avantajos sa le cumperi congelate;legumele congelate sunt procesate in stare proaspata,cele conservate sunt procesate prin fierbere si in plus contin acid citric,sare...
Si daca chiar va plac mezelurile atat de mult,sunt retete care se pot face in casa:carnati,leber,sunca impanata-este adevarat ca mai greu in strainatate,dar nu si in romania!