Citat:
În prealabil postat de jenica
Iar aceasta este o bucurie materiala, nu este duhovniceasca. Iar bucuriile lumesti nu “umple” sufeltul omului, ci mai degraba il oboseste!! Si il umple cu balast! Atunci cand simtim bucuria duhovniceasca, nu o mai dorim pe cea materiala.
|
Mi-a placut mult acest cuvant al unui parinte atonit, aproape necunoscut noua, Avacum cel descult, dar care a gustat din preaplinul bucuriei dumnezeiesti:
“Bucuria este a Domnului. Este unirea cu El. Omul este nascut pentru bucurie, nu pentru tristete. De ce oamenii isi procura bucuria de la niste idoli? Credeti-ma, ei platesc scump pentru a-si cumpara aceasta bucurie, in timp ce bucuria in Dumnezeu nu costa nimic. Cum as fi putut s-o cumpar eu, care nu am nimic pe lume? Toti fratii mei calugari spun acelasi lucru, ca nu-L au decat pe Dumnezeu. Toti sunt plini de bucurie. Pentru Hristos, eu am facut gol in mine insumi, nu am nimic altceva decat pe Hristos. Nimic altceva decat pe Hristos si bucuria Lui. Saracia face usoara aceasta cerere a bucuriei lui Hristos. Trebuie sa fii gol pentru ca Hristos sa vina la tine. Hristos este bucuria dinlauntrul meu. Este nevoie, asadar, ca in fiecare pestera sa fie bucurie!”