Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dacă nici certitidinea că va fi dat morții peste o săptămână, în ziua cutare la ora cutare, nu îl face pe păcătos să se convertească, e greu de spus ce altceva l-ar face.
|
Cu logica asta ai putea sa omori milioane de oameni si sa spui ca le faci un serviciu spiritual.
Ca la o adica daca ideea mortii nu-i faca sa se increstineze, atunci nu mai are sens sa le predici Evanghelia.
Citat:
Suntem datori, mai ales noi, laicii, să facem astfel încât legea Cetății să fie legea lui Dumnezeu.
|
Din pacate de prea multe ori ambitiile sociale si politice au fost ajunse sa fie puse in seama lui DUmnezeu si nu invers, voia lui Dumnezeu sa devina lege morala.
Citat:
Este nesustenabilă ideea că războiul de apărare, ca și pedeapsa capitală just pronunțată, este încălcare a poruncii a cincea.
|
Comparatia este total neinspirata.
Mai potrivit ar fi sa comparati pedeapsa cu moartea cu uciderea prizonierilor de razboi.
Ce ziceti? Mai pare atat de justificata?
Citat:
Dar a susține că pedeapsa cu moartea este intrinsec imorală echivalează cu ideea că, atâtea secole, Biserica a fost în eroare și a trebuit să așteptăm ideile iluministe pentru ca, în sfârșit, Biserica să descopere care e înțelesul poruncii a cincea.
|
Daca stam stramb si judecam totusi drept cu sclavia pana la urma cam asa a fost.
Dar nu ma intelegeti gresit, eu cred ca a trebuit sa treaca o lunga perioada de timp ca adevaratul dar care l-a adus crestinismul lumii sa dea roade.
In plus, trebuie sa intelegeti ca tinta crestinismului a fost individul si nu societea ca ansamblu. Ca au fost si interferente Biserica - Politica, e o alta chestiune si de cele mai multe ori nu prea fericita.
Nu stiu daca are legatura cu confesiunea dvs. dar aveti tendinta sa priviti Biserica mai degraba ca un factor care are pretentia mai degraba de a reglementa societatea decat a ajuta individul.