Mai usor cu datul cu pietre
In calitatea ta de..... mai bun cunoscator / avansat in tainele sfinte, ma astept la o altfel de reactie / atitudine fata de cei care nu inteleg si intreaba. Chiar daca intrebarile par tampite cateodata. Daca tot va arogati pozitia superioara de cunoscatori atunci v-as ruga sa va comportati ca atare. Parerea mea este ca doar asa cei care vin mai rar sau deloc la biserica vor fi convinsi sa vina in mod regulat. Cred ca sunteti la curent cu modul agresiv in care celelalte religii, culte , secte sau cum s-or mai denumi incearca sa racoleze membri din randul crestinilor ortodoxi. La noi in 99 la suta din cazuri, dat fiind ca ne-am nascut in aceasta religie, nimeni nu mai e interesat sa atraga oamenii in biserici (cu cateva exceptii), toata lumea ia situatia ca atare. Ne rezumam sa ii dam bani preotului cand vine cu aghiazma de sarbatori si cam asta este singurul contact - in afara de botez, nunta sau inmormantare.
Iar cand intru pe site-ul crestin ortodox ce gasesc: intru cu speranta ca voi gasi buni crestini, care ma vor indruma insa cred ca nimeni nu mai are chef nici de asta, mai usor sa judeci si sa dai cu pietre imediat decat sa incerci sa faci omul sa inteleaga cu cuvinte calde.
|