View Single Post
Vechi 20.03.2011, 04:36:42
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ladyanda Vezi mesajul
Tuta de mine crede ca prin credinta, speranta poate sa conceapa un miracol..
Dumnezeu poate nu vrea ca eu sa ofer ceva cuiva care nu merita, dar eu tuta de mine il contrazic si spun "Doamne, merita!"
De ce ma lasa Dumnezeu sa ma las afectata de fiecare gest urat primit, de fiecare cuvant? Sa-mi rada in nas ca sunt proasta? Pentru asta?
De ce nu am forta sa fiu dura , rece?
Dar poate Dumnezeu vrea sa-mi arate ca nu este bine sa fii bun, sa iubesti ca daca o faci vei fi ranit...poate trebuie sa iubesti doar anumite persoane, anumite evenimente...
Nu stiu daca reusesc sa ma port ca un gentleman (asa se cuvine, mai ales cu o Lady...), dar incerc o opinie, un fel de exercitiu personal (sunt timid cu Doamnele):
0) Inainte de toate, te rog sa nu mai spui despre tine cuvinte gen tuta, proasta etc. O Lady nu vorbeste asa despre nimeni, ce crezi?
1) Prin credinta nu sta in puterea omului sa conceapa miracole, dar poate avea acces la miracolele pe care le concepe (si le faptuieste) Dumnezeu in Biserica Lui! Nadejde, asadar, Domnul este aproape!
2) Oh, de unde sa stim cine si ce merita? Avem oare asemenea discernamint? Mai degraba, cred ca putem sa facem ceva, cat de mic, ce sta la indemana unui om cumsecade. Oare e inutil sa fac macar un strop de lucru bun si sa las pe Domnul sa aprecieze daca semenul meu merita sau nu?
3) Ei, daca tu vrei sa Il contrazici pe Dumnezeu... Vezi bine ca El iti ingaduie aceasta libertate. Dar pentru ce anume exersezi in a-L contrazice pe Domnul? Ce folos speri sa ai?
4) Eu unul ma las afectat exact acolo unde e mai activa mandria mea. Din mandrie, nu din smerenie si dragoste, ma las eu afectat. Am descoperit ca gestul urit al altuia ma raneste atunci cand ma pun pe mine in centrul universului si ma vreau iubit, respectat, protejat de toti si de toate. Dar nu sunt eu centrul lumii...
5) Vrei forta sa fii dura si rece? Adica, iarta-mi comparatia, cam asa cum e o lopata? Dar tu esti femeie! Esti harazita iubirii: mama, sotie! Esti mostenitoarea darurilor lui Dumnezeu! La ce iti foloseste sa fii dura si rece? Birrr! Nu ar fi mai bine sa devii treptat flexibila si calda? Cere in rugaciune sa devii astfel, cauta modele de femei care au reusit asta! Sunt multe exemple frumoase in jurul nostru, doar cauta, vezi-le!
6) Dumnezeu ne arata ca este bine sa fii bun si ne cere sa fim buni. Haide, nu te mai rasfata asa...
In final, da-mi voie sa iti reamintesc:
"Aceasta este porunca Mea. Sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
Mai mare dragoste decat aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui sa si-l puna pentru prietenii sai." (In, 15, 12-13)
Curaj, Anda!
Toate la vremea lor, ai putintica rabdare. Probabil ca vei primi mult sprijin aici pe site, sunt multi care s-au linistit si au crescut frumos staruind in dialog cu oamenii minunati care iti vor raspunde in curind la mesajul tau.
Domnul sa ne ocroteasca si sa ne lumineze!