View Single Post
Vechi 20.03.2011, 19:55:42
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu este vorba de a discuta matematic aici. Exista situatii reale.
Din nou apelez la cei care nu stiu anumite lucruri sa nu mai intervina.
Oamenii au nevoie pur si simplu de anumite lucruri pentru a trai: casa, caldura,mancare, lumina, haine, are de platit dari.
Nu noi am inventat astea, nu noi am facut asta acum.
Asa a fost dintr-un inceput, poate ca de la Dumnezeu.
Daca ne lasa sa umblam goi prin natura si sa ne cuibarim in paduri ca animalele, da, era altceva. Faceam tot precum animalele copii cu ghiotura.
Ca unii totusi fac asa: nasc copii multi si apoi ii arunca pe strada, cu fundul gol sau/si ii pun la cersit... Nu este un caz normal.
Dupa ei trebuie sa ne luam?

Iar vremurile sunt tot mai grele.
Da, este f.normal sa-ti doresti copii (1, 2 sau 3 maximum) si sa te si gandesti inainte cum ai sa te descurci cu ei.
Femeile trebuie sa si munceasca, sa aibe si zeci de copii? Oare asa vrea Dumnezeu?

Ma uit ingrozita in magazine cat de mult costa lucrurile pentru copii.
Pentru un adult costa 2-3 Euro un tricou. O salopeta pentru un bebelus costa cel putin de 3 ori.

2. Sexul este numai pentru a avea copii? Revenim la astfel de absurditati? Ii punem la zid iar pe cei care nu pot avea copii?

3. Dumnezeu da copii si te ajuta sa-i si cresti? Nu prea este asa. Cate familii cu copii stau la mila publica si n-au cu ce-i creste.
Si de ce se aduna suta de copii la Valea Plopului si prin camine si pe strazi?
Si daca nu da copii inseamna ca nu suntem buni a-i avea si creste? Suntem niste tampiti handicapati, noi cei fara copii?

Sigur Dumnezeu trebuie sa fie mereu cu noi si in noi. Dar nu este suficient. Nu-mi este clar: ori ne lasam numai Lui si atunci ne trimite mana cereasca, ori trebuie sa facem (si) noi ceva.

Pentru mine este un subiect neelucidat, complicat.

@Celor care nu vor copii: am tinut aseara in brate pe viitorul meu finut. O mogaldeata de cateva kg. Nu pot sa va spun cum este si ce a fost in sufletul unui om care nu poate avea asa ceva acasa. A trebuit sa plec si sa-l las acolo acasa la el. Mi-este sufletul rupt.
Si ma rog la Dumnezeu macar sa-mi ajute sa ma descurc cu banii si sa-l pot boteza.
Ganditi-va bine!!!

Last edited by sophia; 20.03.2011 at 20:00:02.
Reply With Quote