View Single Post
Vechi 23.03.2011, 11:39:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ceea ce iti sare in fata prima data cand urmaresti imaginile acestei manastiri cu copii,este puritatea "personalului" care este aceasi cu a copiilor,parca sunt toti frati,numai ca maicile si preotul sunt frati mai mari!
Inainte de a creea scenarii,ar trebui sa le dam premisa nevinovatiei...
Subscriu la ceea ce a comentat Ory,si anume ca ortodoxia romaneasca ar trebui sa fie mai implicata in actele caritabile ale societatii,gen orfelinate,spitale,azile,oamenii strazii...altfel ce este credinta seaca fara exemple de fapte bune??
Singurele forme de voluntariat care sunt facute de calugari in romania,sunt colectele de bani,donatiile pt constructii de noi manastiri,sau pt reparatiile celor vechi...

Nota:am observat in occident,cum copiii sunt sarutati pe buze de catre parinti,chiar daca sunt de sex diferit-adica tatal isi saruta fata pe gura,sau mama baiatul...nu este nimic erotic,este doar o atingere de sarut,dar eu pt ca am crescut in romania,nu imi pare prea firesc-chestie de traditii...
Ca fapt divers,nici un barbat de aici nu va merge la plaja cu slipuri minuscule,mulate pe posterioare cum se intampla in romania,preferand in schimb pantalonii scurti si largi,iarasi chestie de traditii...
1. Nu toti ofera premiza nevinovatiei, multi cauta nod in papura, chiar si dintre "credinciosi", mai ales cand aud de calugari, calugarie, etc..

2. Pentru 1 calugar cu viata ingereasca mai sunt inca cateva sute care n-au ajuns acolo si poate chiar si vreo cativa neinspraviti care au confundant manastirea cu un soi de oportunitate, sau chiar poate fi trimisi cu un anumit scop.
E suficientul unul singur din asta sa strice imaginea celorlalti nevoitori.
Consider ca de copii ar trebui sa se ocupe exclusiv maicile si binenteles preotul de treburile care revin in sarcina lui de preot.

3. Pentru actele caritabile din societate, exista societatea.
Nu stiu de ce unii au impresia ca viata de calugar inseamna un soi de trandavie si deci ar fi bine sa inlocuiasca trandavia cu ceva acte de caritate.
Mergeti intr-o manastire si incercati o saptamana sa faceti ce fac ei si pe urma mai vorbim.
Reply With Quote