PLATA LUI DUMNEZEU PT AVORTUL REZULTAT DINTR-O "DRAGOSTE CURATA"
In timpul facultatii am stat in gazda la doi pensionari care aveau un fiu de 30 de ani casatorit, ce locuia intr-un alt apartament, proprietate tot a batranilor. Gazda, d-na Elena se vaita mereu de nora ei ca n-o respecta, ca e puturoasa, , ca nu spala rufele si nici vasele in care mananca,(gasindu-l pe fiul ei, George de mai multe ori facand aceste lucruri) ca-i cheltuie banii baiatului pe tot felul de farduri si alte produse pt infrumusetat, ca nu face mancare iar din aceasta cauza banii se duc pe mancaruri preparate, iar datoria la intretinere a sarit de 20 mil. Un timp am crezut ca exagereaza, cum sunt soacrele, dar intr-o zi m-a rugat s-o ajut sa duca ceva acasa la fiul ei si m-am convins ca toate acele lucruri erau mai mult decat adevarate. Chiuveta si masa din bucatarie erau pline de vase nespalate de cateva zile, iar baia era intesata de sprei-uri, sampoane, creme si tot felul de articole cosmetice. Atunci am aflat si ca nora nu avea servici, fiind la facultate particulara si ca pe langa toate acele « calitati », dupa cum spunea d-na Elena, nici nu putea avea copii in urma unui accident din cauza caruia mai avea si un defect la un picior. Deoarece el imi facuse o impresie foarte buna, (ca barbat arata destul de atragator si educat in comparatie cu ea), primul gand a fost : « De ce a ingaduit Dumnezeu ca acest baiat bun sa ia de sotie o femeie careia ii e mai mult sclav decat sot ? » Nu se poate. Ori el, ori parintii lui au facut ceva rau. Acasa am intrebat-o pe d-na Elena daca fiul ei nu a mai cunoscut nici o fata pana sa se insoare. Raspunsul avea sa-mi dezlege misterul: Avusese o prietena careia ea, ca posibila mama-soacra, nu putea sa-i reproseze nimic: era si bine crescuta, si frumoasa, si desteapta (ultimul an la facultate) si buna gospodina si sanatoasa. Dar s-a intamplat sa ramana insarcinata si binenteles, ea a vrut sa pastreze copilul si sa se casatoreasca, dar el nu a vrut motivand ca vrea sa se mai distreze si ca nu are de gand sa se insoare de acum, cerandu-i sa faca avort. S-au certat, ea a fost nevoita pana la urma si la insistentele familiei, sa faca avort. D-na Elena spunea ca mama ei l-a blestemat si ca de aceea a ajuns in aceasta situatie. Eu i-am respuns ca nici nu mai era nevoie sa-l mai blesteme, avand in vedere cata suferinta i-a pricinuit acelei fete care a avut incredere in el. Dumnezeu i-a randuit sa aibe o sotie care nu are nici macar una din calitatile aceleia, plus ca putea avea un copil pe care actuala sotie nu i-l poate face.
Oricum, faptul cel putin ciudat ca el nu-i reproseaza nimic din atributiile de sotie pe care ea ar trebui sa le indeplineasca, indurand ca un rob totul, m-a facut sa cred ca nu-i lucru curat, mai ales ca si mama lui spunea ca de cand a cunoscut-o pe aceasta femeie, el parca nu mai e acelasi om. E mult schimbat ; parca e vrajit. Ii ia mereu apararea si-i executa orice extravaganta. Am sfatuit-o pe d-na Elena sa plateasca la cateva manastiri sa se citeasca din psaltire pentru clarificarea situatiei, si cu binecuvantarea duhovnicului sa citesca si ea Paraclisul Maicii Domnului la miezul noptii, si Dumnezeu va randui cele de folos pt mantuirea lor : daca aceasta casatorie s-a facut cu ajutorul vrajilor, ea se va desface, daca nu, Dumnezeu ii va lumina pe amandoi si se va ajunge la o normalizare a relatiilor lor, iar pt pacatele lui va trebui sa-si duca crucea.
Dupa putin timp, mama ei a fost surprinsa de propriul barbat in apartamentul lor, savarsind pacatul adulterului. Omul a introdus divort si partaj. Apartamentul a fost vandut, banii impartiti si ea impreuna cu cea de-a doua fiica a ei au poposit pe durata nedeterminata in apartamentul lui George. Va inchipuiti ce viata a avut el cateva luni. Ba soacra a mai venit si cu ideia de a vinde acel apartament de doua camere si cu banii din partaj sa cumpere unul de trei camere pentru a fi impreuna mereu
Rugaciunile manastirii si ale mamei au inceput sa-si faca efectul. Treptat George a inceput sa vada adevarul si convins de parinti sa mearga cu ei la o manastire, s-a spovedit pt prima data si cu ajutorul preotului a iesit la iveala faptul ca a fost vrajit de cea care-i este sotie la a treia intalnire, la o cofetarie. Luata la bani marunti, ea a recunoscut si de comun acord, au divortat, dupa o casnicie de 4 ani. Astept comentariile voastre.
|