Citat:
În prealabil postat de Pavel77
Ești un exemplu pozitiv pentru mine, MariS.
Unul dintre nu multele de pe forum.
Nu cred că Dumnezeu este vinovat de chinurile iadului. Cred că păcatul este ceva groaznic și cei care-l săvârșesc vor fi vinovați ei înșiși pentru că nu s-au pocăit și au respins oferta împăcării prin Jertfa lui Isus.
Iartă-mă pentru chestia cu „cosmetizarea”. Mi se întâmplă ca atunci când vorbesc cu cineva să nu mai țin cont decât de persoana cu care vorbesc. Voiam să-i prezint lui Dumitru modul în care îl înțeleg pe Dumnezeu si am rănit pe alții. Încă o dată, scuze.
|
N-am nicio problema cu supararea, domnule Pavel77, n-aveti de ce sa va scuzati, eu stiu ca nu la mine faceati referire, dar m-am invatat sa arunc eu intai cu piatra in mine ca atunci cand o primesc de-afara sa nu mai fiu surprins si sa nu ma plang. Eu am doar nedumeriri, si-mi exprim credinta mea, cea pe care fiinta mea o accepta, desigur citita si studiata si la Sfintii Parinti, dar recunosc ca s-au impregnat in mine doar acele conceptii conforme, nu confortului lumesc, ci structurii mele sufletesti. Nu pot minti sa spun ca eu cred intr-un Dumnezeu razbunator, chiar daca mi s-ar dovedi ca este asa. Nu pot, PUR SI SIMPLU. Si prefer sa spun adevarul decat sa ma mint pe mine sau pe altii si in niciun caz pe Dumnezeu. Asta nu inseamna ca nu pot sa-i accept si pe cei care vad altfel decat mine, ba mi se pare ca trebuie sa ai o credinta cu mult mai mare decat a mea sa poti crede din toata inima intr-un Dumnezeu razbunator si gelos. Mie mi-e mai usor, recunosc, de-aia si credinta mea e mult, mult in urma altora.
Am o problema, recunosc, cu cei care ma citeaza si o "iau in freza" din cauza mea. Melissa draga, nu-ti pune pielea la bataie din cauza mea, lasa bataia pentru mine ca am pielea tabacita, si chiar imi face bine la smerenie cateun "masaj" din asta "fratesc". Iana draga, ti-am inteles tonul, nu ma suparam nici daca era serios, ca sunt convins ca meritam. Eu sunt ca si copilul ala pe care tatal il batea da' nu stia de ce si cand mama il intreba "de ce l-ai batut pe copil, ma?" raspundea "apai, da' eu mai stiu? las' ca stie el!". O boacana tot o fi facut el. Asa si eu, o boacana tot am facut.
Har, smerenie si jertfa de sine.