View Single Post
Vechi 25.03.2011, 14:16:51
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ma mahneste f mult cat de simplu si limitat de prejudecati gandesc unii ,dar ma apuca si rasul cand vad ca nastem probleme din nimicuri...

Cu toata sinceritatea,imi pare rau ca am dat peste acest thread,care dpdv spiritual si ortodox nu are nimic de oferit, ba mai duce si la altele...
Limba română ne definește ca nație, nu granițele. Este extrem de important să știi să vorbești și să scrii corect în limba proprie.

Odată m-am întîlnit pe tren cu un francez căsătorit cu o româncă. Vreme de cîteva ore am povestit cu el și cu o tînără care călătorea cu noi în compartiment. La un moment dat, francezul a folosit un cuvînt românesc uzual pe care duduia nu-l cunoștea. Și s-a mirat omul de lucrul ăsta, spre rușinea ei. Și a mea pentru ea.

Deci dragă Yasmina, a scrie corect pe email, pe forumuri, pe chaturi, pe Messenger, este de fapt un mic act de jertfă. Este o dovadă de respect și delicatețe față de cei cu care comunici. La urma urmei, chiar ție însuți îți faci un bine, pentru că vor fi situații în care nu vei fi înțeles bine și tu vei avea de pierdut.

Nu o dată am renunțat să citesc aici mesaje scrise parcă în batjocura limbii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 25.03.2011 at 14:21:15.
Reply With Quote