Citat:
În prealabil postat de raisa2006
O salata descoperita recent , mi a placut foarte mult si v-o recomand si voua
Aveti nevoie de
doua portocale,(pot fi si mai acre,in salata nu se simte)
o ceapa
o salata verde (optional)
masline verzi 100g
sare ,ulei de masline
Se taie portocalele felii, se presara cu sare , se adauga ceapa taiata , salata verde,maslinele si la final uleiul de masline. Nu e nevoie de otet. E o salata hranitoare, foarte gustoasa si poate fi facuta si iarna. Merita incercat!
|
Extraordinar de gustoasa salata asta! Multumim pt reteta! Daca mai ai si altele asa deosebite, sa ni le spui si noua!
Dau si eu o reteta de post care arata bine si are un gust deosebit:
Salata de mere verzi cu humus pe frunze de andive si feliute de capsuni cu nuci macinate
Ingrediente:
- andive
- mere verzi
- humus
- capsuni
- zeama de lamaie
- sare
- optional nuci macinate
Se rad merele verzi pe razatoarea mica si se adauga putina zeama de lamaie pt a nu se oxida merele. Se amesteca cu humus (cat mai simplu, fara arome sau iuteala) si se sareaza putin, eventual se mai adauga zeama de lamaie, astfel incat pasta obtinuta sa fie relativ acrisoara, putin sarata si sa se simta gustul de mere
Se desfac andivele in frunze si in partea concava a frunzelor de andive se umple cu pasta (amestecul cu mere+humus) de mai sus.
Deasupra pastei de mere cu humus din frunzele de andive se pun feliute de capsuni (si cu rol decorativ si pt gust, deci ideal capsuni cat mai aromate).
Optional, se poate presara nuca macinata (sau miez de nuca zdrobit), inainte de a pune feliutele de capsuni (nuca rasa/macinata intre pasta de mere+humus si feliutele de capsuni; sub feliutele de capsuni).