View Single Post
Vechi 27.03.2011, 17:02:30
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@AlinB - daca tu atata reusesti sa intelegi dintr-un mesaj, este pacatul tau, nu al meu.
Suntem in Postul Pastelui si tu dai cu bata in oameni. Nici macar virtual nu se face asa ceva. Si te mai numesti crestin si ortodox.
Daca tu ai alta parere asupra temei in speta, spune-o si gata. Dar nu te lua de persoana altuia fiindca scriu ce gandesc ei.
Pe scurt la ceea ce ai spus tu:
1. Stiu cum este in manastiri si de aceea am spus ca nu e bine sa fie tinuti copiii acolo. Eventual, asa cum spui sa fie un centru pe langa manastire unde sa fie si laici.

2. Maria Egipteanca n-a stat in manastire, ci in pustiu. Poate gresesc, dar asa stiu. Ah, ca s-au facut mai tarziu sfinti dintre monahi. Este alta treaba.
Eu vorbeam de cei de acum 2000 ani, Sf. Apostoli, Sf. Evanghelisti etc..Si chiar am citit despre acestia.

3. Spuneam sa fie adresele manastirilor si bisericilor undeva. Ce este rau in asta? Sa stie omul unde sa se duca.

Si bine ca mi-ai spus ca manastirile vand vesmintele si icoanele in circuit inchis. Macar nu mai cautam.
Si nu stiu in ce orase (din tara) ai vazut tu magazine cu obiecte (vesminte mai ales) ortodoxe. Alea care sunt, sunt catolice.
Si nu, in vest nu se gaseste asa ceva. Cate un parinte cu relatii mai obtine unul din tara.

4. Daca acei copii nu sunt retinuti in manastire si facuti monahi, atunci au nevoie si de educatie lumeasca (nu numai religioasa, de manastire), inclusiv, daca tot ai spus-o, de cea sexuala. Mai ales fetele trebuie sa stie ce le asteapta in casatorie si facerea de prunci.

5. AlinB si arwein - tocmai ca sunt f. treaza si stiu ce se intampla cu acei copii la 18 ani. Ajung pe strada. Vezi baiatul poet din gara Sinaia si altul care scria ai ci pe forum necajit, mai acum cateva luni.
De aceea spun mereu ca acesti copii au nevoie de familii, sa fie infiati.
Nici caminele si nici manastirile nu ii pot tine dupa 18 ani.
Si de la manastire ajung tot in strada, daca nu se calugaresc.
Sunt milioane de oameni care nu pot avea copii si isi doresc. Daca spuneti ca nu este crestin sa mearga la medic pentru copil, macar sa poata infia.