Din Pateric, cu durere și dragoste 2
Iar dacă încă nu știți vă spun eu: dreapta credință este traducerea în românește a cuvântului Ortodoxie. Deci Avraam este Ortodox.
Este evident că și Moise a avut credința în același Dumnezeu ca și Avraam, în Iisus Hristos, deci a fost Ortodox:
Marcu 12:26. Iar despre morți că vor învia, n-ați citit, oare, în cartea lui Moise, când i-a vorbit Dumnezeu din rug, zicând: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"?
Aici se vede că Moise a avut aceeași credință cu a lui Avraam.
Luca 24:27. Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El.
Luca 24:44. Și le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci și în psalmi.
Luca 24:45. Atunci le-a deschis mintea ca să priceapă Scripturile.
Luca 24:46. Și le-a spus că așa este scris și așa trebuie să pătimească Hristos și așa să învieze din morți a treia zi.
Vedeți că nu puteți pricepe Sfânta Scriptură dacă nu vă deschide Dumnezeu mintea?
Ioan 1:45. Filip a găsit pe Natanael și i-a zis: Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise în Lege și proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret.
Ioan 5:45. Să nu socotiți că Eu vă voi învinui la Tatăl; cel ce vă învinuiește este Moise, în care voi ați nădăjduit.
Ioan 5:46. Că dacă ați fi crezut lui Moise, ați fi crezut și Mie, căci despre Mine a scris acela.
Ioan 5:47. Iar dacă celor scrise de el nu credeți, cum veți crede în cuvintele Mele?
Deci dacă a scris Moise despre Domnul nostru Iisus Hristos nu a fost el creștin? Dacă a scris adevărul nu are credința dreaptă? Nu este așadar Ortodox.
Dacă nu credeți așa vă va învinui și pe dvs. ca și pe evrei la Judecata de Apoi nimeni altul decât… Moise.
E adevărat că din punct de vedere trupesc, adică istoric, aveți dreptate: Biserica Ortodoxă s-a născut la Cincizecime în anul 33 d.H., dar duhovnicește de fapt Ea este Împărăția Iubirii Sfintei Treimi, asemănarea cu viața Sfintei Treimi, așa că de fapt Biserica Ortodoxă este din veșnicie în sânul Sfintei Treimi după cum spune însăși Sfânta Scriptură:
Ioan 17:16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
Vedeți că Biserica nu este din lume?
Ioan 17:17. Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
Vedeți că Biserica are sfințenia care se găsește doar în adevăr adică în Ortodoxie?
Ioan 17:18. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, și Eu i-am trimis pe ei în lume.
Vedeți că, deși nu este din lume, Biserica este trimisă în lume pentru a o sfinți?
Ioan 17:19. Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr.
Ioan 17:20. Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
Vedeți că nu e vorba numai de Biserica Apostolilor ci a tuturor celor ce vor crede prin cuvântul lor, adică Ortodoxie?
Ioan 17:21. Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
Vedeți că aceasta este Biserica: asemănarea dragostei Sfintei Treimi deci veșnice?
Ioan 17:22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
Ioan 17:23. Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea că Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
Vedeți că Dumnezeu Tatăl iubește Sfânta Biserică precum pe Fiul Său (doar este Trupul Fiului Său)
Ioan 17:24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
Vedeți că Biserica își are locul acolo unde este Hristos adică în sânul Sfintei Treimi și este iubită, fiind trupul lui Hristos, mai înainte de întemeierea lumii?
Ioan 17:25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
Vedeți că cei ce cugetă lumește, istoric, trupește nu-l pot cunoaște pe Dumnezeu și deci nici Biserica?
Ioan 17:26. Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu în ei.
Vedeți că Biserica nu a luat toată învățătura atunci ci este învățată și mai pe urmă tot de Hristos?
Desigur că Biserică Ortodoxă îngerească a apărut doar la facerea îngerilor (căci și ei slăveau drept pe Dumnezeu Ortodoxie = dreaptă slăvire) apoi cea omenească în rai când Adam contempla ortodox pe Dumnezeu din toți pomii raiului. Desigur că Trupul lui Hristos s-a zămislit la Buna Vestire din pântecele Fecioarei Biserica cea Vie și Rai cuvântător. Dar Biserica din punct de vedere al dragostei desăvârșite în adevăr este o realitate a Sfintei Treimi din veșnicie căci nicicând Sfânta Treime nu a fost fără dragoste, fără adevăr și fără putere împărătească (Biserică= împărăție).
Desigur însă că acestea nu le puteți înțelege și deci nu le puteți crede deoarece sunteți încă necreștin și trupesc nefiind încă botezat și neprimind încă decât un har chemător ( extern al Duhului Sfânt ca să veniți la Hristos) iar nu cel mântuitor, intern al Sfântului Botez și nu ați primit nici Pecetea Darului Duhului Sfânt ca să primiți Duhul Adevărului.
I.Ioan 4:6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.
Ioan 14:16. Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
Ioan 14:17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi!
Ioan 3:2. Acesta a venit noaptea la Iisus și I-a zis: Rabi, știm că de la Dumnezeu ai venit învățător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.
Vedeți Sfântul Nicodim primise harul chemător ca și dvs. dar încă nu putea înțelege din cauză că încă nu se botezase
Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu.
Ioan 3:4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască?
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Ioan 3:6. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este.
Ioan 3:7. Nu te mira că ți-am zis: Trebuie să vă nașteți de sus.
Ioan 3:8. Vântul suflă unde voiește și tu auzi glasul lui, dar nu știi de unde vine, nici încotro se duce. Astfel este cu oricine e născut din Duhul.
Dvs fiind încă firesc, iar nu de sus nu le puteți înțelege dar dacă veți primi harul Duhului Sfânt prin venirea în Biserica Ortodoxă veți primi și gândul lui Hristos
I.Cor.2:14. Omul firesc nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește.
I.Cor.2:15. Dar omul duhovnicesc toate le judecă, pe el însă nu-l judecă nimeni;
I.Cor.2:16. Căci "Cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-L învețe pe El?" Noi însă avem gândul lui Hristos.
Din postarea dvs. reies, ca într-un material didactic foarte clar, o parte din defecțiunile protestantismului:
Duhul de a protesta în necunoștință de cauză și fără rost și fără a se apropia de adevăr (nu putea Luther în loc de a protesta și a deschide drumul la atâta sânge vărsat fără noimă, pentru a alimenta iadul, să se apuce să cerceteze cu seriozitate care este voia lui Dumnezeu. L-ar fi dus Dumnezeu la Ortodoxie și s-ar fi mântuit).
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 28.03.2011 at 05:00:27.
|