View Single Post
Vechi 28.03.2011, 20:22:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Din toate aceste puncte dezvoltate de dumneavoastra trag urmatoarele concluzii: credinta ca Duhul Sfint purcede de la Tatal si de la Fiul te poate mintui (ca in cazul sfintului Augustin), iar invatatura Bisericii Catolice este una corecta pentru ca a adus roade.
Cum v-am mai spus, un ortodox se poate mantui si daca el crede in Filioque (ma gandesc eu, nu stiu sigur), pentru ca e in Biserica. Iar in Biserica poate beneficia de Sfintele Taine, inclusiv Botezul. In afara Bisericii, deci si in BC nu exista har si Sfinte Taine si cum am arata ca spun sfintii, nici macar Botez. De asemenea, Fer. Augustin si Sf Grigorie au trait inainte ca acele invataturi sa fie condamnate si anatemizate de un Sinod. De exemplu la Sinodul 879-880 a fost anatemizata invatatura Filioque.
Roadele de care vorbim sunt urmatoarele: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tin...dele-sale.html
Cum citim in catehismul ortodox, roadele harului sunt si harismele, adica minunile. Si astfel ajungem tot la minuni, despre care am mai vorbit.

Last edited by catalin2; 28.03.2011 at 20:25:47.
Reply With Quote