View Single Post
Vechi 29.03.2011, 14:04:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
In majoritatea cazurilor,si aici ca si in lume,sunt persoane care seamana pentru Dumnezeu,si personaje care seamana pentru....(unii dintre acestia nici macar nu isi dau seama ce fac,saracuti,iar daca le spui ceva se aprind ca si....).Avem dovada clara a acestui topic.
Se poate polemiza pe marginea oricărui subiect fără să se aprindă nimeni. Încă sînt împăcat cu propria conștiință, dacă la mine te referi.

Citat:
In caz ca nu ai observat,cel care a deschis topicul are nevoie de lupta,dar lupta lui trebuie sa fie cu el insusi,si ca orice crestin mai trebuie sa lupte si cu duhurile rele.Acuma tu ce crezi,la problemele care le are,ce i-ar fi mai de folos,sa inceapa lupta cu patimile sau sa se antreneze la sac ca sa bata pe eventuali atacatori care nici macar nu exista acum,...
Omul trebuie să învețe în primul rînd să fie echilibrat. Trebuie să învețe atît lupta împotriva vrajmașilor nevăzuți, cît și a celor văzuți.

Citat:
...doar ca au fost adusi in discutie de persoane care după parerea mea ar trebui sa posteze pe alte feluri de forumuri.
Părerea ta nu este și a altora. De unde se vede că nu ai înțeles la fel ca alți cititori mesajele de mai sus.

Citat:
SA ITI IUBESTI APROAPELE,da intradevar uneori inseamna sa il aperi de cei care il ataca,dar pentru asta trebuie sa ai discernamantul necesar sa-i vezi pe adevarati atacatori,si sa il ajuti sa se apere,dar nicidecum sa il indrumi catre SPORTURI VIOLENTE,caci acesti dusmani imaginari nici macar nu exista,doar ca au fost adusi in discutie de unii care nu prea stiu ce fac.
Să știi că m-am gîndit bine înainte să postez. De ce am insistat pe acest subiect deocamdată fictiv? Pentru că trăim niște vremuri în care violența a intrat intr-un fel de normalitate, pentru ca relele se vor înteți și mai mult în anii următori și sînt creștini care nu vor ști cum să se comporte în anumite situații-limtă. Și consecințele vor fi foarte grave, culminînd probabil cu necredința celui care a trecut printr-o astfel de oroare, pentru că nu a știut ca are voie să se apere sau să-și apere aproapele sau chiar famila, creștinește vorbind.

Citat:
SI ca sa iti raspund la intrebare,iti spun ca poti sa faci 5 ani de karate sau ce vrei,caci lupta de strada este cu totul altceva decat cea in ring.In strada poti foarte usor sa iei un par in cap si sa uiti tot ce ai invatat in 5 ani!!!
Este corect ce spui. Dar, în caz de forță majoră, trebuie să știu că am voie să pun și eu mîna pe ciomag, în legitimă apărare.

Citat:
De aceea crestinii isi pun nadejdea in Dumnezeu,iar EL ii apara de asemenea imprejurari!!!
Nu L-a scos nimeni din ecuție pe Dumnezeu, pentru ca El te scapă practic din mîinile nelegiuiților. Totuși acest lucru se realizează prin autoapărarea ta, nu prin intervenții miraculoase. Se poate și asta, evident că da, dar Domnul o va decide. Misiunea ta e să te rogi și să te aperi, orice-ar fi.

Citat:
Ca sa faci un sport care implica agresiunea si lovirea partenerului,pentru o eventuala aparare impotriva hotilor sau a unor agresori imaginari ,mie unul mi se pare o aberatie,
Sper să nu treci vreodată prin asta, ca să nu regreți că nu ai știut cum să te păzești.

Citat:
caci pana sa ajungi acolo va trebui sa dai pumni si picioare in cap colegilor de antrenament,iar asta cred ca e impotriva vointei lui Dumnezeu.
Domnule, la sală pumnii se dau și se primesc într-un mod colegial. Apropo, și să primești pumni contează să știi. :)

Citat:
DACA VEI FII VREODATA ATACAT FARA MOTIV atunci da poti sa te aperi,dar pentru asta nu iti trebuie antrenamente.
Cum spuneam, sper să nu te confrunți vreodată cu o situație reală.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 29.03.2011 at 14:08:37.
Reply With Quote