Hm, si bunica mea a murit recent si eu mi-am facut o gramada de reprosuri, ca nu mi-am dat seama ca era atat de bolnava, ca nu i-am aratat prea mult cat o iubesc... dar, pana la urma, am inteles ca Dumnezeu le randuieste pe toate in viata asta. Din proprie experienta, iti spun ca sentimentele noastre fata de cei care au adormit nu se schimba, si nici sentimentele lor fata de noi, cei vii, asa ca, daca bunicul tau a fost om credincios si a dobandit un loc bun in ceruri, te va veghea de acolo. Tu iti poti arata dragostea fata de el intr-un mod crestinesc (facandu-i randuiala: pomenirea la liturghii, parastase, la rugaciunile tale) si intr-un mod mai laic, sa zicem asa, tinandu-l in inima mereu si procedand in viata ta in asa fel incat bunicul sa fie mandru de tine. Eu una stiu, spre exemplu, ce si-ar fi dorit bunica mea de la mine. La parastas se canta: "vesnica pomenire!" deci vesnic sa traiasca in inima ta!
Dumnezeu sa-l ierte! Ne poti spune numele lui?