Citat:
Īn prealabil postat de silent assasin
Asa este si mereu imi spun asta ca trebuie sa schimb la mine ce pot cu adevarat schimba.E adevarat ca-mi pot schimba si fizicul ,exista nenumarate modalitati in ziua de azi ..sala,operatii estetice,creme etc etc. dar asta nu e placut lui Dumnezeu deci mai bine schimb atitudinea si sufletul care le pot controla cu buna stiintza .Si merg pe aceasta idee:Decat sa sufar pe pamant de rautatile celorlalti si sa lupt cu ei prin alte rautati si astfel sa nu fiu placut nici lor nici Lui Dumnezeu si sa sufar si in lumea de apoi mai bine sufar aici pe pamant stiind ca acei rai vor fi pedepsiti de Domnul si sa fiu placut Lui stiind ca in lumea de apoi voi fi impacat si voi avea linistea cuvenita.E buna aceasta conceptie?
|
Ideea pe care am vrut sa ti-o transmit era tocmai sa nu mai suferi.Dar am inteles de pe alt topic ca ai doar 17 ani si e de inteles ca te supara rautatile din jur.Dar incearca asa cum te-am sfatuit, sa-ti schimbi atitudinea.
Referitor la conceptia despre care ma intrebi, este potrivit aici raspunsul unui coleg de forum,postat pe alt topic, care ne arata ce spune Sfantul Ioan Scararul: "
Netinerea de minte a raului e semnul adevaratei pocainte. Iar cel ce tine dusmanie si pare ca se pocaieste, e asemenea celui caruia i se pare ca alearga in vis.
Te vei cunoaste pe tine izbavit de putreziciunea aceasta (tinerea de minte a raului), nu cand te vei ruga pentru cel ce te-a suparat, nici cand il vei rasplati cu daruri, nici cand il vei aduce la masa, ci cand, afland ca a cazut intr-o nenorocire sufleteasca sau trupeasca, vei suferi si vei plange ca pentru tine insuti".
( multumesc George.m )