View Single Post
Vechi 30.03.2011, 10:13:34
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sfânta împărtășanie nu o primim ca o garanție că mergem direct pe plaiurile liniștii dumnezeiești , ea în schimb ne dă speranța acestei destinații . Foarte importantă e Spovedania făcută la timp , nu pe pat de moarte . O spovedanie făcută regulat , în liniște, ca la carte, îți anulează temerea unei Împărtășanii în nevrednicie. Sfânta spovedanie să fie prima grijă și cea mai mare, căci cele dezlegate aici vor fi și dincolo dezlegate, anulate, iar cele nedezlegate, vor rămâne în starea asta pentru totdeauna . Păcatele neândreptate , contabilizate și declarate. Să nu uităm de canonul dat de duhovnic , dacă este dat , și dacă da, îndeplinit întocmai . Ce am vrut să accentuez , este spovedania făcută la timp , nu pe pat de boală, suferință , sau agonie . Sunt păcate care le repetăm, deci să plecăm din lumea asta , cu ele dezlegate ! Doamne ai grijă de noi ! Amin!+
Asta asa e, Cristi, impartasania nu e o garantie, e o speranta. Cel mai bine e sa ne spovedim regulat, din timp, nu sa asteptam batranetile si moartea, crezand ca ne vom mantui daca ne vom spovedi si impartasi atunci. Ce ma faceam eu cu bunica mea, daca nu se ducea din tinerete la biserica, daca nu se spovedea si impartasea regulat, in posturi, din tinerete pana la sfarsit, caci moartea a venit repede si nu a mai fost timp nici macar de chemat preotul? Asta e, ne ducem cu ce am agonisit pe parcursul intregii vieti.