View Single Post
Vechi 30.03.2011, 10:31:11
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
In majoritatea cazurilor,si aici ca si in lume,sunt persoane care seamana pentru Dumnezeu,si personaje care seamana pentru....(unii dintre acestia nici macar nu isi dau seama ce fac,saracuti,iar daca le spui ceva se aprind ca si....).Avem dovada clara a acestui topic.
Imobilitatea în gândire se manifestă prin aceea că nu se ia în calcul și varianta cealaltă, în cazul de față a non-violenței. Asta facem noi pe acest topic, încercăm să arătăm că există și altă variantă.

Non-violența corespunde unei viziuni care țintește la viața de dincolo de moarte, la iubirea lui Dumnezeu. Cel atașat de lumea de acum este disperat să-și apere confortul trecător pe care l-a agonisit și pentru asta e dispus să apeleze la violență.

Cei care consideră că violența e o soluție, să se întrebe dacă prin asta își apară ființa lor veșnică sau nu cumva doar confortul lumesc. Iar dacă văd că e a doua variantă, să se întrebe dacă nu cumva ar trebui să procedeze altfel.

Creștinismul, ascultarea de Dumnezeu înseamnă renunțare la lumea de acum. Iubirea se manifestă prin fapte de renunțare. Un creștin nu are nimic în această lume, e gata oricând să renunțe la tot, familie, casă, slujbă etc.

Luca capitolul 14

Iar El i-a zis:Un om oarecare a făcut cină mare și a chemat pe mulți;
Și a trimis la ceasul cinei pe sluga sa ca să spună celor chemați: Veniți, că iată toate sunt gata.
Și au început unul câte unul, să-și ceară iertare. Cel dintâi i-a zis: Țarină am cumpărat și am nevoie să ies ca s-o văd; te rog iartă-mă.
Și altul a zis: Cinci perechi de boi am cumpărat și mă duc să-i încerc; te rog iartă-mă.
Al treilea a zis: Femeie mi-am luat și de aceea nu pot veni.

...

Și a zis stăpânul către slugă: Ieși la drumuri și la garduri și silește să intre, ca să mi se umple casa,
24. Căci zic vouă: Nici unul din bărbații aceia care au fost chemați nu va gusta din cina mea.

....

Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.
Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu.

Deci, din nou: să judecăm pentru cine facem ce facem și să vedem dacă nu cumva altă variantă este cea pe care trebuie să o alegem.