View Single Post
Vechi 30.03.2011, 12:07:58
kosmygsm kosmygsm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit ai dreptate

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
E adevărat că Dumnezeu Cel Viu se revelează în existență, în și prin oameni, sfinții apostoli L-au cunoscut dintr-aproape pe Mântuitorul, noi avem parte de experiența lor prin intermediul Noului Testament, parte a Sfintelor Scripturi, nu văd de ce ar fi, din acest motiv, Biblia o pistă falsă. Adică, experiența și învățăturile Sfinților Apostoli Petru, Ioan, Pavel etc. prin epistolele lor au propovăduit falsul? Precursorii și proorocii Vechiului Testament au propovăduit falsul? Isaia prin cartea sa ne-a propovăduit falsul? Adică, crezându-i pe aceștia merg pe o pistă falsă? Probabil că da, dacă aș trăi în afara creștinismului și aș fi un new-age-ist, zalmolxist etc. Pe Dumnezeu Cel Viu Îl poți cunoaște prin rugăciune și o viață exemplară întru El, fără a ști să citești măcar, e drept... De aici și frumusețea creștinismului, poți fi întru El fără să fi citit Biblia, împărtășindu-te de El prin Biserica Sa. Dar, așa cum am spus, Biblia ca rezultat al Sfintei Tradiții, este un reper duhovnicesc necesar, evident, nu suficient, pe calea mântuirii. Biblia merită citită, dar nu e condiția obligatorie a mântuirii.

Din punctul meu de vedere, viața unui creștin, purtat constant, în gând și faptă, de rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul" este "supus" mântuirii fără să fi citit Biblia măcar o dată. Nu e importantă citirea Bibliei decât pentru cei avizi de argumente, avizi de explicații, avizi de raționalitate și exemple care să satisfacă curiozitatea fără margini a omului, curiozitatea datorată păcatului originar. Nu e nimic mai firesc să ne dorim argumente, dar natural e să nu ți le dorești , natural este să-l vezi pe Dumnezeul Cel Viu peste tot și să te închini Lui la ceas de masă, la ceas de culcare, la fiecare ceas al zilei, în genunchi sau prin fiecare faptă a ta. Dar suntem imperfecți și de aceea, cred că Prea Sfânta Treime a hotărât și altfel: citiți și Scripturile, puțin credincioșilor. Cei cu adevărat credincioși în jertfa Mântuitorului nu au nevoie nici de Sfintele Scripturi, nici de Sfânta Tradiție, nici de Sfinții Părinți fiindcă ei îl au pe Dumnezeu Cel Viu în inimă și în viața lor.

Doamne ajută!

P.S. Deci, singura condiție obligatorie mântuirii: Să te împărtășești de Dumnezeu Cel Viu prin Biserica Sa, adică cea creștin ortodoxă.
rugaciunea inimii inlocuieste orice taina a bisericii
Reply With Quote