Citat:
În prealabil postat de AlinB
Stiti pilda cu cei doi fii, in principiu amandoi vroiau sa fie fii buni dar faptul ca unul zicea ca vrea sa implineasca voia Tatalui nu inseamna automat ca si facea acest lucru, ba chiar dimpotriva.
Deci bunele intentii la nivel pur declarativ sau a unor fapte anemice, nu sunt suficiente.
Puteti dori sa fiti salvata dar daca nu exista interior o lepadare a rautatii si alipirii de cele rele, Dumnezeu nu va poate salva.
|
Pilda cu cei doi fii suna asa:
Tatal ii roaga sa faca un anumit lucru. Unul din fii zice ca va face dar apoi nu face, in timp ce al doilea zice ca nu va face, dar pana la urma merge si face.
Si se pune intrebarea care din cei doi a facut voia Tatalui lor.
Dvs ce raspuns dati?
Eu raspund ca ideal este sa se zica si apoi sa se si faca. Din cei doi fii insa, unul a zis fara sa faca, si altul a facut fara sa zica. Daca intrebam care din cei doi a facut, este clar ca al doilea. Va reamintesc ca dvs nu aveti de unde sa imi cunoasteti faptele ca sa va permiteti sa ma acuzati de declaratii fara fapte.
Citat:
V-am subliniat deja in mesajele precendete roadele unei gandiri strambe, subiective, care sunt doar oglinda unei stari sufletesti asemenea, si de aici si indoielile privind sinceritatea bunelor intentii pe care le declarati, iertata sa-mi fie indrazneala cu care pun degetul pe rana.
|
Si eu v-am subliniat ca nu spun nimic de la mine, ci nu fac altceva decat sa spun ceea ce a zis Iisus. Toate le gasiti in Evanghelie. Daca a zice ca si Iisus este stramb si subiectiv, pai prefer aceasta stare sufleteasca alaturi de Domnul decat una departe de El, dar dreapta in ochii care privesc stramb.
Si vad ca ma acuzati si de minciuna fara sa cunoasteti altceva despre mine decat ceea ce scriu aici. Iar aici nu scriu decat Cuvantul Domnului din Evanghelie. Deci daca cineva vrea sa faca dupa Cuvantul Domnului este mincinos. Frumos. Pai prefer sa raman mincinoasa si sa zic ca si Domnul, decat sa zic ceva contrar Lui doar pentru a va parea dvs sincera. Iar Domnul vede bine cine este sincer si cine nu, si stie El cum sa imparta meritele, nu imi fac eu probleme.
Citat:
Deci daca un eretic spune ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, atunci automat are pe Duhul Sfant?
Adica in el se intalnesc duhul minciunii si Cel al Adevarului?
Dati-mi voie sa nu va iau de buna interpretarea.
|
Cine a vorbit de vreo interpretare? Scrie totul negru pe alb, cititi aceste versete:
"Nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu-l va trage Tatal, Care M-a trimis, si Eu il voi invia in ziua de apoi.
Scris este in prooroci: “Si vor fi toti invatati de Dumnezeu”. Deci oricine a auzit si a invatat de la Tatal la Mine vine."
(Ev. dupa Ioan, 6:44-45)
"De aceea, va fac cunoscut ca precum nimeni, graind in Duhul lui Dumnezeu, nu zice: Anatema fie Iisus! - tot asa nimeni nu poate sa zica: Domn este Iisus, - decat in Duhul Sfant."
(1 Corinteni, 12:3)
Eu nu stiu daca ereticii zic "Domn este Iisus", dar daca zic, iata ca nu pot sa zica asta "decat in Duhul Sfant". Si cel care crede in Iisus nu va zice ceva rau impotriva lui Iisus, ca atare nu exista nici un duh al minciunii ci doar al adevarului, adica al lui Iisus. Ca atare, cine are duhul adevarului, a lui Iisus, nu poate fi eretic. Simplu.
Si iata ca toti cei care cred in Iisus sunt invatati de Dumnezeu Tatal. Toti.
Citat:
Exact, ati inteles pana la urma ceea ce am vrut sa zic.
Nu toata lumea are aceleasi Dumnezeu doar pentru ca ii spune "Dumnezeu" sau acelasi Iisus pentru ca ii spun "Iisus".
|
Iar ati inteles gresit. Asa ca trebuie sa va spun cu exemple pentru ca altfel vad ca nu prea intelegeti nici macar ce va spun si apoi aveti pretentia sa judecati gandirea altuia pe care de fapt nici macar nu o patrundeti.
In lume exista religii monoteiste si politeiste. Cele monoteiste sunt crestinismul, religia iudaica si musulmana. Iar politesite toate cele care au mai multi zei.
Deci, daca cineva vorbeste de "Dumnezeu", va vorbi despre acelasi Dumnezeu in care cred eu si toti crestinii daca adauga ca Dumnezeu este trinitar, adica Tatal, Fiul Iisus Hristos si Duhul Sfant.
Daca insa atunci cand vorbeste de Dumnezeu zice ca este unul singur, dar nu recunoaste trinitatea, inseamna ca nu este crestin ci evreu sau musulman, ca atare tot de acelasi Dumnezeu vorbim, insa crestinul il cunoaste pe Dumnezeu mai bine decat evreul sau musulmanul care nu stiu ca Dumnezeu este trinitar, si ca atare, necinstindu-l pe Fiul, nu il cinstesc nici pe Tatal.
Iar daca cineva vorbeste de Dumnezeu insa se refera la mai multi, atunci nu mai este vorba de Dumnezeu adevarat ci de idoli, de dumnezei fabricati de oameni asa cum aveau paganii.
In concluzie, toti oamenii au acelasi Iisus daca cred ca El este Fiul lui Dumnezeu celui viu. Daca insa cred ca Iisus este doar un simplu om sau profet, asa cum cred musulmanii de exemplu, atunci intr-adevar nu il au pe acelasi Iisus, sau mai bine zis este acelasi insa crestinii stiu ca acest Iisus este Dumnezeu in timp ce musulmanii nu au habar de treaba asta, ci cred ca este o inventie de a crestinilor care au cam exagerat.
Eu insa vorbesc de crestini aici, nu ma refer la alte religii si credinte decat cea crestina. Asa ca ati putea sa ramaneti in crestinism? Ca vad ca va tot abateti.
Citat:
Am spus-o si o repet, ceea ce a validat Biserica Ortodoxa nu este suma parerii preotilor ci este ceea ce Sfintele Sinoade Ecumenice au hotarat.
Daca vrei sa judecati stramb, atunci n-aveti decat sa va raportati stramb, insa strambatatea si mantuirea nu prea merg mana in mana.
|
Pai si Sfintele Sinoade Ecumenice sunt contradictorii, nici macar asupra acestor sinoade nu s-au putut pune deacord ortodocsii. Dvs. vorbiti fraze invatate sau chiar stiti cate sinoade au fost pana acum si ce s-a discutat la fiecare in parte?
Citat:
Depinde pe care "iisus". Daca este un "iisus" pe care l-a produs imaginatia dvs. cum recunoasteti mai sus ca este posibil, atunci fara doar si poate ca sunteti departe de drum cel bun.
|
Nu am zis nicaieri ca imaginatia ar putea produce un Iisus, ci sunteti dvs care nu prea intelegeti ceea ce vi se spune. Imaginatia nu poate produce nici un Iisus, Iisus este o persoana care a trait acum doua mii de ani, persoana despre care crestinii zic ca este Dumnezeu Fiul, despre care fariseii si invatatorii evrei au zis ca este un simplu om care facea minuni cu ajutorul satanei, despre care musulmanii zic ca este un simplu profet si nicidecum Dumnezeu, si despre care altii nici macar nu stiu ca a exisat. Insa nicidecum nu este imaginatia cuiva, ci este o persoana reala. Cand multimile il urmau si credeau in el, si fariseii il vedeau, ca nu era inchipuire din mintea maselor, il vedeau cu ochii trupului insa cu ochii sufletului nu vedeau ca El este Dumnezeu. Iisus era cat se poate de real si pentru farisei, problema era faptul ca nu recunosteau in El divinitatea Lui. Nu este cazul crestinilor. Daca dvs credeti ca Iisus este imaginar, cum de nu sunteti ateu in cazul asta?
Citat:
Trist este ca desi stiti lucrul asta credeti ca se poate intampla oricui mai putin dvs.
|
Iar gresiti, nu se poate intampla oricui ci doar celor care nu cer, nu bat si nu cauta. Nu a fost niciodata cazul meu, dimpotriva, caut mereu, cer non-stop si bat peste tot, cu credinta ferma ca Iisus isi tine cuvantul si ca atare imi da, imi deschide si pana la urma gasesc. Eu cand vad minunile lui Dumnezeu nu zic ca este Satana ca si fariseii, si nici nu zic ca Iisus nu ar fi Fiul lui Dumnezeu, ba chiar dimpotriva! Asa ca eu fac exact ceea ce am scris la "a crede":
"ceea ce faceau oamenii care il urmau pe Iisus, si care credeau ca El este Mesia si ca El spune Adevarul, si ca la El se gaseste viata vesnica, preocuparea evreilor: cum sa faca sa aiba viata vesnica."