View Single Post
Vechi 30.03.2011, 13:53:11
craciunroxana's Avatar
craciunroxana craciunroxana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Sfinte Nectarie, mare facator de minuni, miluieste-ne pe noi!
Si eu la randul meu am simtit ajutorul Sfantului in viata mea. Am citit despre minunile Sfantului de pe net si am ramas marcata. A rugat mama o prietena sa cumpere de la o manastire icoana Sfantului Nectarie, pe care apoi mi-a daruit-o impreuna cu acatistul.
Primul ajutor pe care l-am simtit a fost la nastere. Am chemat numele Sfantului in ajutor si am nascut f. repede, in conditiile in care la prima nastere travaliul a durat vreo 18 ore, iar de aceasta data d-na doctor estima ca voi naste peste peste vreo 5 ore. In aproximativ o ora eram cea mai fericita mamica. Slava lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie!
Trebuie sa va povestesc al doilea ajutor pe care l-am simtit venind din partea Sfantului Nectarie. E ca un indrumator din umbra, pe care nu-L vedem, dar simtim pasii indreptati, prin anumite intampari, pe calea care duce la mantuirea noastra. Ei bine, la o spovedanie am ascuns preotului, din rusine, un pacat pe care l-am facut. Dupa un timp, mai citind acatistul Santului Nectarie si alte carti ortodoxe, a inceput sa ma mustre constiinta tot mai tare, astfel ca m-am hotarat sa ma spovedesc. Ne mutasem in alt oras si nu cunosteam bine preotii, m-am dus la biserica mai mult sa ma interesez cand spovedesc. Am ajuns la biserica la sfarsitul slujbei de dimineata si din altar a iesit parintele caruia ma spovedisem ultima data si caruia nu ma spovedisem curat, ticaloasa de mine. M-a spovedit imediat si a doua zi m-am impartasit. Slava lui Dumnezeu ca ne primeste in tot ceasul pe toti pacatosii!
Astfel, cred ca Dumnezeu, prin Sf Nectarie, a randuit sa ma duc chiar atunci la biserica si sa ma spovedesc aceluiasi parinte care slujeste doar ocazional intrucat mai slujeste si in alt oras(in parohie sunt 5 preoti). In acatistul Sfantului Nectarie se specifica: " Bucura-te, tunet care ii trezesti pe cei care ascund pacatele, batjocorind Taina Spovedaniei;" sau " Bucura-te, cel ce ii indrumi pe pacatosi spre scaunul spovedaniei;" Nu stiu daca m-am facut inteleasa prin cuvinte, dar eu am simtit mangaierea si ajutorul Sfantului Nectarie. Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne miluiasca pe noi toti!
Reply With Quote