View Single Post
Vechi 30.03.2011, 21:03:18
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
In ce priveste arta, eu cred ca arta isi indeplineste menirea doar daca reuseste sa ridice mintea omului de la existenta concreta catre Dumnezeu.
Am avut si eu o perioada cu multi ani in urma cand vroiam sa ma "culturalizez" si nu citeam decat romane premiate, carti de istoria artei, istoria religiilor bla, bla... Ocazie cu care am aflat ca asa cum nu inveti despre Dumnezeu in "istoria religiilor", nu inveti nici ce este frumosul din istoria artei.. Dar nu stiu daca ma fac inteleasa.
... :) si acum ai cazut in cealalta extrema...

Cat despre protestanti si presupusa lor comuniune cu Dumnezeu...sigur ca protestantii sunt eretici, ceea ce nu inseamna ca Dumnezeu a taiat orice legatura cu ei, sau ca ei nu il simt, cel putin intuitiv, pe Dumnezeu. Sigur, ei nu au deplina comuniune cu Dumnezeu prin Sf. Taine si in special prin Sf. Euharistie. Daca te uiti pe peretii pictati ai manastirilor din Bucovina, si nu numai, ai sa ii vezi adesea pictati (nu ca sfinti, fara aureola) pe Plato, Aristotel si alti cativa invatati ai lumii vechi, pagani. De ce? Fiindca Sf. Parinti au spus ca desi Dumnezeu avea poporul ales, pe Israel, El nu i-a parasit pe cei instrainati de El, ci a lasat un sambure de invatatura adevarata si la cei pagani, ca ajutor pentru ei ca sa poata vedea adevarata si deplina Invatatura, cand timpul avea sa vina.