View Single Post
Vechi 30.03.2011, 21:27:51
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Chiar daca talentul este daruit de Dumnezeu, nu inseamna ca automat ceea ce creeaza acel artist este de folos altora.
Ba chiar exista f multi artisti aclamati/recunoscuti, a caror creatii sufera inrauriri demonice. Dar cine sa vada? Ce vezi cand privesti picturi ale lui Dali sau Edvard Munch? Vezi boala mintala?
Cand il asculti pe Mozart.. intelegi ca era mason?
Cand privesti Vrajitorul din Oz, intelegi ca este o lectie de ateism pentru copii? Una din cele mai eficiente lectii de ateism, de fapt, dar iata, lumea nu vede pt ca nu are un sistem de referinta solid in evaluarea creatiilor artistice.

A ajuns "Cultura" un idol. Nu poate fi pusa sub semnul intrebarii.
Ce ne invata, cum ne modifica.. astea nu sunt probleme care se discuta.
Nu contesta nimeni ca exista si productii culturale de provenienta / calitate indoielnica. Mie personal picturile lui Dali nu-mi plac, asadar nu le confer o valoare artistica iesita din comun.
Ce legatura are faptul ca Mozart a fost (sau nu) mason cu opera sa? Cum te poate influenta in rau o creatie muzicala fara "versuri" / mesaj artistic explicit?
Hai sa ne imaginam ca cel care a creat penicilina a fost mason de frunte. Refuzi sa mai iei penicilina din cauza asta? Dai la cosul de gunoi toate beneficiile acestui medicament din cauza apartenentei inventatorului sau la un anumit grup?
Dar ce te faci cu arta "frumoasa", fara inraurire demonica? Picturile lui Grigorescu de exemplu. Sau cele ale lui Vermeer, sau Cezanne sau Rembrandt? Dam totul la cosul de gunoi ca sa fim siguri ca nu ne scapa vreo farama demonica printre degete?
Eu nu-mi pot trai viata depinstand substraturi, semnificatii ascunse, demascand presupuse conspiratii sau mai stiu eu ce. Mi se pare un demers panicard, inutil si distructiv.

Asa a procedat islamul. In nebunia lor, adeptii acestei religii au ras de pe fata pamantului tot ceea ce nu intrunea calitati "islamice". Talibanii distrug artefacte la fiece pas, invadatorii musulmani in India au lasat prapad in urma lor, in anumite state care au sharia la baza sistemului juridic muzica este interzisa, samd.