Gindurile!
Buna tuturor am deschis aceasta tema deoarece ma framinta o chestiune legata de pacat si anume gindurile si tulburarile care apar in suflet in urma gindurilor (de toate felurile dar mai ales cele necurate) am intrebat o data un preot din care moment noi pacatuim cu gindul mi-a raspuns ca din prima secunda ce simtim ca am avut acel gind,s-au ne-am simtit atinsi de pofta trupeasca si m-am incurcat...
Am avut de multe ori situatii de a vedea diferite lucruri poate o imagine pe strada nu prea ,,ortodoxa'' s-au anumite persoane imbracate necorespunzator de la care m-am cam tulburat sufleteste, m-am staruit sa alung aceasta din cap si m-am gindit atuncea ,, am pacatuit eu oare inaintea lui Dumnezeu? am facut tot ce am putut pentru a alunga aceste imagini din cap e clar m-am tulburat sufleteste si trupeste insa fara voie'' si m-am apucat a cauta diferite istorii prin internet pentru a ma lamuri si am aflat una ca un calugar asemenea se chinuia cu gindurile, poftele trupesti si sa crezut ca a cazut, ca e cel mai pacatos, si a vrut sa plece din manastire insa un glas ia spus ca pentru lupta avuta in acei 9 ani cu gindurile si poftele va primi cununi ... asemenea si unii prieteni Studenti la Teologie mi-au spus ca nu e pacat atitta timp cit nu le vrem si nu ne invoim cu acestea si luptam cu ele...
Voi ce parere aveti s-au ce stiti despre asta ?
p.s cer iertare pentru post daca vi se pare un pic indecent insa cu totii sintem oameni si mai ales sintem tineri si sintem supusi zilnic la multe ispite.
|