M-am gandit inainte de a incepe sa scriu unde ar trebui pus acest mesaj.
In alta parte ar putea fi raspunsul unora. Daca este cazul, rog cei ce cred asa ceva sa ignore postarea de fata.
Mesajul nu se vrea a fi un elogiu adus budismului ci mai degraba putina informatie la care eu am avut acces si pe care unii o pot considera folositoare.
Citesc o carte intitulata "Emotiile distructive" scrisa de Daniel Goleman in dialog cu Dalai Lama.
Subiectul mi se pare deosebit de generos si de actualitate maxima.
Pentru mine, importanta cartii vine si din faptul ca, absolvind un curs de Leadership, am primit cadou de la scoala tot o carte scrisa de acelasi autor intitulata "Inteligenta emotionala".
Si asa am constientizat ca in aceasta lume mare, unde unii se cred unici si alesi, exista oameni care lucreaza pentru oameni si chiar fac ceva care se pune in practica sau macar incearca.
Studiile facute au pus in evidenta in mod stiintific faptul ca valori ale spiritualitatii sunt deosebit de reale si nu numai imaginare cum suntem obisnuiti. Exista si un Institut pentru Viata si Minte a carui pagina de web se poate accesa la adresa: www.mindandlife.org
Ce pot comenta din perspectiva personala, budismul, despre care nu stiam nimic pana la acest moment mi s-a parut deosebit de simplu si fundamentat totodata, oricum in carte este subliniata existenta dialogului permanent intre crestini ortodocsi si budisti pe diferite teme spirituale si perceptii asupra acestora. Cartea subliniaza de fapt necesitatea dialogului intre toti exponentii spiritualitatii umane, avand in vedere ca informatiile in ultima vreme converg catre aceeasi idee si unicitate.
|