Constatare
Am citit forumul cu atentie, placere, uimire, revolta, manie, dragoste, cu o gramada de sentimente mestecate. Am vazut cruciati, ultraortodocsi, extremisti, pacifisti, masoni, ehovisti etc...
Cred ca toti suntem creatia lui dumnezeu, si ca planul lui sigur va fi unul care sa ne avantajeze pe noi cei care credem in el si-i respectam poruncile.Am vazut ultraortodocsii uniti in principii fundamentaliste, atacand vehement orice nu este pe placul lor sau ma rog conf principiilor ortodoxe, atacand chiar si atunci cand li se argumenta corect, o gramada de probe.
Fac o marturisire care ma doare sa recunosc asta, si in acelasi timp ma invata ca trebuie sa cercetez inainte de a-mi da cu parerea despre anumite lucruri. Traiesc de o gramada de timp intre catolici, eu insumi fiind catolic, intre ortodocsi, rudele sotiei mele,sotia mea finnd ortodoxa, acum convertita la catolicism, penticostali, amici-cunostinte, martori ai lu Iehova - prieteni , colegi de servici : Daca as fi in postura sa investesc pe cineva sa aiba grija de casa mea, de banii mei, de copii mei, de toate lucrurile mele, as alege un martor al lui Ehova si as fi sigur ca toate sunt pe maini bune si de incredere. Cu toate ca nu sunt in deplina armonie cu toate principiile lor. Ii cunosc foarte bine, si tot ce s-a scris aici despre agresivitatea lor sunt doar minciuni. Acum intreb; Cine este omul lui dumnezeu ? Cel care zice ca crede in dumnezeu sau cel care fece ce spune dumnezeu. Apropo, nu amestecati politica cu Dumnezeu. Nu sunt compatibile. Ceea ce se intampla astazi cand stau mana-n mana, dupa umila mea parere este o legatura impotriva naturii si a lui D.zeu, chiar daca este parafata de cei prea inalti.Sa nu sariti la gatul meu acum, mi-am dat si eu cu parerea din cele traite personal de mine fiind o persoana dornica de cunoastere, hipersensibila as zice eu. As dori ca intr-o zi sa am incredere sa las averea mea si toate bunurile mele in grija unui frate de al meu catolic, sau a unui frate ortodox, fara sa-mi fac griji ca voi fi deposedat de ele. Inchei cu speranta ca nu am suparat pe cineva, si ca dumnezeu va avea grija ca noi cei care dorim sa ne mantuim , ne va arata adevarata cale.
|