View Single Post
Vechi 01.04.2011, 18:46:42
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sanduu Vezi mesajul
In vorbe e usor de zis insa in fapte e greu. Cind astepti ca si tu sa fii iubit la rindui de persoana pe care o iubesti au doara acesta e comert? nu e ceva firesc ? cred ca putini sint cei care iubesc pe cineva de care sint uriti si nebagati in seama tot asteapta si ei un semnal ca conteaza ceea ce fac s-au ceea ce simt. A iubi pe cei ce te urisc si te dusmanesc cred ca e dragostea suprema.
p.s a fost parerea mea!
Aici tu vorbesti de iubirea dedicata aceleia care va fi jumatatea ta. Da, aici ai perfecta dreptate ca acea iubire trebuie sa fie reciproca. Si asta nu inseamna deloc comert. Ai sesizat foarte bine. Exista cel putin trei tipuri de iubire: una pentru aproapele, care trebuie sa fie fara asteptarea reciprocitatii, alta pentru jumatatea noastra si aici e nevoie de reciprocitate si iubirea fata de Dumnezeu, care trebuie sa fie totala. Cand te referi la iubirea catre viitoarea jumatate, aceea intr-adevar necesita reciprocitate. Altfel nu puteti forma un singur trup, nu se cimenteaza. In ultima ta fraza din citat, insa, vorbesti de iubirea fata de aproapele, care nu cere reciprocitate, dar are grade de intensitate si cea de care amintesti e la cel mai inalt nivel sau grad. Iubirea fata de dusmani atinge nivelul maxim al acestui tip de iubire, adica iubirea de aproapele si doar persoanele foarte induhovnicite reusesc sa ajunga la ea. Dar si noi trebuie sa tindem spre ea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote