View Single Post
Vechi 01.04.2011, 23:00:05
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Lupta cu gandurile, din experienta mea si din ce am citit, o vad asa: in trei trepte. In prima treapta nu poti opri gandurile rele sa patrunda in minte, in schimb le poti opri sa patrunda in inima. Deci pui strajer la intrarea in inima si nu lasi sa-si faca cuib decat gandurile bune. Acestea cu cat se aduna mai multe cu atat incalzesc inima si o pregatesc sa primeasca pe Datatorul celor bune. Restul gandurilor nu lasi sa patrunda in inima, dar e posibil sa nu le poti alunga si din minte. Adica tu le alungi pe usa, ele intra pe geam si tot asa. Dar nu patrund in camara ta cea tainica. Asta e lupta nevazuta. Cand harul se salasluieste in inima ta, atunci ai ajuns la treapta a doua. Harul va fi atunci sursa principala a gandurilor tale, dar mintea inca este luptata. Cel rau nu se lasa inca, incearca totul pana la ultima batalie. In treapta a treia harul va prelua si mintea, daca acela se preda total lui Hristos. E jertfa de sine. Aceasta e treapta in care apare vederea dumnezeiasca si pacea inimii. "Pacea Mea o dau voua."
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote