View Single Post
Vechi 02.04.2011, 12:32:57
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Confuzie mare:
Exista in Biblie doua Legi, Legea cea Veche si Legea cea Noua.

Legea cea Veche are zi de odihna Sambata , legea cea noua Mantuitoare are ca zi de odihna Duminica.

Cand evreii au trecut de la legea lui Noe la Legea lui Moise nu au inceput sa aplice jumatate din Legea lui Noe si jumatate din Legea lui Moise, ci au trecut cu totul.

Asa si crestinii au trecut la Legea Cea Noua nu pe jumatate, trei sferturi sau nu stiu cum , ci pe de-a intregul.

Legea cea Veche nu e mantuitoare si cei ce o respecta pot ajunge in mare parte in iad.
Wikipedia Sheol:
"Sheol (pronounced "Sheh-ol"), in Hebrew שְׁאוֹל (She'ol), is the "grave", or "pit" or "abyss".[1][2]

....She'ol[3] is the earliest conception of the afterlife in the Jewish Scriptures. It is a place of darkness to which all dead go regardless of the moral choices made in life and where they are "removed from the light of God" (see the Book of Job).
"

Traducere: Sheol este groapa sau abis. Sheol e cea mai veche conceptie de viata de dupa moarte . Este un loc al intunericului in care toti mortii merg indiferent de alegerea morala ce au facut-o in viata si unde acesti morti sunt despartiti de lumina lui Dumnezeu.

Traducerea de mai sus nu e din puct de vedere al Noului Testament si crestinismului, caci cu noua Lege drumul la rai e deschis.

VEZI VASILE? IN LEGEA CEA VECHE, INDIFERENT DE CAT DE BUN AI FOST DRUMUL E POATE IN MARE PARTE LA IAD CU TOT CU CELEBRAREA SAMBETEI. FIE CA RESPECTI CELE 10 LEGI SAU NU< VASILE CU LEGERA CEA VECHE S_AR PAREA CA DESTINATIE E IADUL.

Deci iata ca fara Legea cea Noua, religiile spun ca o destinatie e Iadul.

Asta este ca sa nu mai existe mirajul Legii Vechi si sa ne indreptam privirea spre Legea cea Noua Mantuitoare, Lege aratata de Ieremia, MARELE PROFET:
Ieremia 31
"33. Dar iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel, după zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea înăuntrul lor și pe inimile lor voi scrie și le voi fi Dumnezeu, iar ei Îmi vor fi popor.
34. Și nu se vor mai învăța unul pe altul și frate pe frate, zicând: "Cunoașteți pe Domnul" că toți de la sine Mă vor cunoaște, de la mic până la mare, zice Domnul, pentru că Eu voi ierta fărădelegile lor și păcatele lor nu le voi mai pomeni".
"

Sa terminati sa mai fiti extaziati la o Lege Veche cand Exista crestinismul cu Legea cea Noua Mantuitoare.

Dintre toate religiile lumii, presupunand ca Noul legamant s-a intamplat care sunt candidatii?

Pai 1, Noul legamant trebuie sa inceapa intr-o religie inceputa de evrei , caci e vorba de casa lui Israel nu casa lui MECA, Medina, Budha, Gupta , India, USA , si azi avem 2 religii care au aceasta proprietate:
-crestinismul
-noul iudaism
A doua proprietate e ca aceasta religie trebuie sa vorbeasca de un nou legamant
-crestinismul vorbeste de un nou Legamant
-noul iudaism nu vorbeste de un nou Legamant

Deci pe fata Pamantului, singura religie care poate fi candidat la noul legamant este crestinismul.

Bun mai trebuie sa stim anul in care se va intam,pla NOUL LEGAMANT.

Anul ni-l zice prima carte a lui Adam si Eva, si e anul 5500 de la Creatie. Anul 5500 de la Creatie a anul in care a venit IISUS HRISTOS. In Cartea lui Adam si Eva Dumnezeu le zice ceva in genul ca va veni Cuvantul Lui Dumnezeu si va salva pe om.
http://www.sacred-texts.com/bib/fbe/fbe008.htm
"GOD said to Adam, "I have ordained on this earth days and years, and thou and thy seed shall dwell and walk in it, until the days and years are fulfilled; when I shall send the Word that created thee, and against which thou hast transgressed, the Word that made thee come out of the garden and that raised thee when thou wast fallen.

2 Yea, the Word that will again save thee when the five days and a half are fulfilled."

3 But when Adam heard these words from God, and of the great five days and a half, he did not understand the meaning of them.

4 For Adam was thinking that there would be but five days and a half for him, to the end of the world.

5 And Adam wept, and prayed God to explain it to him.

6 Then God in His mercy for Adam who was made after His own image and similitude, explained to him, that these were 5,000 and 500 years; and how One would then come and save him and his seed.
"

Deci ce inseamna sa salveze, de la ce sa salveze. Pai de la moarte si de la PUSCARIA iad sau puscaria SHEOL.

Cine va salva pe om? Cuvantul lui Dumnezeu. Singurul om care a spus eu sunt Cuvantul lui Dumnezeu pe Pamantul Acesta este IIsus si a venit in anul 5500 de la Creatie. Si asa cum spune cartea de mai sus, a adus viata vesnica prin Sfanta Impartasanie si a salvat omul de la Iad prin Botez.

Intrucat anul e 5500 de la Creatie, intrucat numele Salvatorului e Cuvantul lui Dumnezeu, singura posibilitate e ca aceasta Carte a lui Adam Si Eva sa vorbeasca de IIsus si crestinism. Care crestinism are ca zi de
Sarbatoare DUMINICA.

Cine e FASCINAT de LEGEA LUI NOE sau LEGEA CEA VECHE cu sarbatoare SAMBATA sa stie ca bagajul acestor legi POATE E IADUL. O zice si WIKIEPDIA la articolul despre SHEOL.

Citeste ,la fel orice religie Vrei DINAINTE DE IISUS de la VECHEA ELADA Cu vechea religie greceasca, la religie egipteana VEche la ce religie vrei dinainte de IIsus si vezi ca ele spun ca DESTINATIA E POATE IADUL.

Cred ca muscarea fructului oprit nu a fost o idee buna DE LOC>

In aceste discutii se vede ratacirea sectelor, un pic din Legea cea Veche , un pic din Legea cea Noua, maine poimaine o sa ia si din budism, hinduism care in intelegerea mea sunt idolatrii.

Last edited by spre_rasarit; 02.04.2011 at 16:45:27.
Reply With Quote