View Single Post
Vechi 03.04.2011, 13:51:12
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
39. NU. A marturisi stramb impotriva aproapelui, inseamna a face niste declaratii mincinoase (a minti) cu buna stiinta,impotriva aproapelui, in scopul de a-i face rau, de a-i aduce pagube ,indiferent in ce domeniu.

40. Uneori nu-i bine sa spui adevarul nici unei persoane care sta foarte bine cu psihicul.:-))N-ai auzit de expresia "decat sa-mi spui adevarul, mai bine minte-ma frumos?":-)

Problemele psihice sunt de foarte multe feluri.De exemplu,o persoana cu probleme psihice care nu mai are discernamant,nu va face diferenta intre adevar si minciuna.Deci nu vad rostul sa-i spui adevarul dar nici sa o minti.E ca si cand vorbesti cu un tablou.Poti spune verzi si uscate, ca tot aia e..

Unei persoane cu usoare tulburari psihice, cred eu ca i se recomanda sa nu auda lucruri care sa-i agraveze starea..Deci eu nu zic sa minti o asemenea persoana, ci sa eviti sa-i spui adevarurile care ar scoate-o de pe traiectorie si mai mult..
Subscriu la comentariul de mai sus. Dar, cu permisiunea Melissei, mai adaug un mic comentariu. Chiar in Biblie se spune ca tot omul e mincinos, deci omului ii este imposibil sa spuna adevarul tot timpul, decat numai acela care a dobandit harul. Dumnezeu, insa, stie neputintele noastre si atunci ne cere doar sa nu depunem marturii mincinoase, pentru ca acelea aduc prejudicii aproapelui, asa cum bine a aratat Melissa.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote