View Single Post
Vechi 03.04.2011, 15:38:08
Melissa
Guest

Implicit

RUGĂCIUNE PENTRU DUHOVNIC

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeru, care pe desfrânatul și pe tâlharul i-ai primit, primește și rugăciunea mea pentru robul Tău duhovnicul meu (N) ales de Tine să poarte povara păcatelor mele în fața Ta, așa precum Tu porți povara lumii întregi în fața Tatălui Ceresc. Iartă-i taoate greșelile lui pentru dragostea și jertfa stăruitoare, ca să pun început bun de pocăință, eu oaia rătăcita. Cercetează-l degrabă și vezi neviole lui. Vindecă-l de toată boala și de toată întinăciunea trupească și de slăbiciunea firii celei căzute. Izbăvașete-l de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți, de tot răul și ispitele ce i-au venit pentru păcatele mele. Sporește-i înțelepciunea, îndelunga-răbdare, liniștea, pacea și mulțumirea sufletească. Înmulțește-i puterea, sporește-i blândețea și purtarea de grijă și împlinește toate cele de folos lui. Dă-i minte luminată și pricepere sfântă care pogoară de la Tine, Împăratul Luminilor. Bine-sporeste în el Doamne și dararuietșe-l sănătos, îndelung în zile, drept învățând cuvântul adevărului Tău. Amin (metanie).
Împărate Ceresc Mângâietorule, deschide stavila cerului și plouă peste duhovnicul meu (N) belșug de har și bogată milă. Pogoară-te asupra lui, odihnește-te în el pururi și ravarsă peste el mulțimea îndurărilor Tale. Amin. (metanie)
Maica Domnului, acoperă cu atotputernicul tău Acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu, (N) și roaga-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăvește-l de toată ispita trupească și sufletească, curățește-l, tămăduiește-l, întărește-l și sănătate deplină dăruiește-i. Amin (metanie)

Cuvioase Parinte Siluane roăga-te Domnului să miluiască și să mântuiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile tale. (metanie)

Cuvioase Arsenie cel Mare roagă-te Domnului să miluiască și să mântuiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile tale. (metanie).

Cele nouă puteri cerești, Sf. români, Mucenici și Mucenițe, Cuvioși și Cuvioase, rugați-vă Domnului să mântuiască și să miluiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile voastre (metanie). Amin.
Reply With Quote