View Single Post
Vechi 03.04.2011, 21:29:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Multumesc Catalin pentru link!

Cat despre catolici, sa inteleg ca ai ajuns la concluzia ca nu ar fi buni? In ce fel? Pentru ca eu, prima data cand am intrat intr-o biserica catolica am intrat cu o frica inoculata de ortodocsi ca acolo s-ar afla necuratul. Dupa care m-am dus imediat si m-am spovedit si m-am bucurat ca am scapat doar cu atat, pentru ca auzeam ca la altii li se faceau o slujba speciala ca sa poata fi primiti in continuare in Biserica Ortodoxa. Dupa care iar am mai ajuns la catolici si am vazut ca nu este nici un diavol acolo, dimpotriva, se roaga tot lui Hristos ca si noi. Dupa care m-am rugat Domnului sa imi arate daca Impartasania lor este adevarata, si raspunsul primit a fost ca da. Am ajuns si eu o data la mormantul Sf. Anton in Padova si am fost atat de impresionata ca m-am simtit prea nevrednica si sa-i ating mormantul. Iar limba lui se conserva la fel ca si cea a Sf. Ioan Gura de Aur, pentru ca a vorbit mult impotriva ereziilor. Si atunci? Tu cum ai facut sa te convingi de contrariu in ceea ce il priveste? Si de Sf. Bernadette ce parere ai?
Eu spun despre catolicism si BC, nu despre catolici, care sunt oameni ca si noi. Si nu am spus ca ar fi rai catolicii, mie imi plac unii oameni care sunt chiar catolici. Nici intr-o moschee sau un templu hindus n-o sa vada cineva ingeri cazuti. Si chiar daca ar fi pe undeva, oricum omul obisnuit nu are capacitatea sa-i vada.
Eu am citit despre un sfant din pustiu ca s-a rugat un an sa primeasca raspuns la o intrebare. Noi chiar daca o facem nu stim de unde primim raspunsul. De exemplu mormonii spuneau ca sa se roage cineva si va primi raspuns: ca biserica mormona e cea adevarata.
Sfinte moaste au caracteristici speciale, nu sunt orice trup neputrezit. Limba sf. Anton n-am vazut-o niciodata, doar recipientul unde spun ca ar fi. Restul le-am scris in alte mesaje. Daca te referi la Bernadette de la Lourdes, am mai spus ca eu nu consider ca au fost aparitii ale Fecioarei Maria. Si pentru simplul motiv (desi nu asta e cel mai important) ca ar trebui sa neg ortodoxia: la Lourdes si Fatima aparitiile au spus despre neprihanita zamislire si purgatoriu, considerate erezii de ortodocsi. Un inger sau Fecioara Maria nu minte niciodata, deci ori ar fi adevarat si ortodoxia se insala, ori acolo au fost aparitii ale vrajmasului. Tu consideri ca orice minune e de la Dumnezeu? Atunci ghicitoarele tot asa ghicesc sau fac alte lucruri?