Nu domnule, ashe este intotdeauna, frumos la inceput, aproape ca-tzi dau lacrimile de emotzie ca in final sa se transforme in fiasco pentru adevaratzii, sarmanii creshtin-ortodocshi, cei mai pacalitzi... poi ideea asta ca sunt respectate la intruniri credintzele fiecaruia o intalnim shi la intrunirile unor cluburi unde nu conteaza in cine crezi shi cui te inchini shi cum ii spui la Dumnezeu, ca cica pentru tolerantza tzi se respecta alegerea shi credintza shi nici nu se discuta asha ceva ca sa nu-i afecteze pe ceilaltzi... un fel de tolerantza tacita... shi toate se supun scopurilor intrunirii de club, shi la toate s-au gasit solutzii pacifiste... shi daca esti masificat atunci e mai ushor sa intrii in turma de vite shi sa tacidingura shi sa ascultzi de cel ce conduce clubul, asha cum fac shi ceilaltzi mai vechi, din alte culte mai mari, mai puternice, cu experientza mai mare, cu vechi stadii shi cunoshtiintze, care cica sa straduie sa respecte pe cele ale lor fara a atenta la ale tale... mie nu-mi place scrisoarea ca da apa la moara la ecumenishti... nevazand nimic nociv, totul fiind ca-ntr-o fratzietate roz-creshtina... pana se-ntoarce roata... de ce nu ne vedem noi oare de ortodoxismul nostru, de pacatoshii shi nenorocitzii noshtrii, nu avem destui? Chiar se mentzioneaza ca suntem mult mai rai ca ceilaltzi, deci nu este de lucru dinbelshug? Daca ceilaltzi pare-se ca-s mai buni, atunci macar de ce nu le dam pace?
Poi da filoxenia trebuie urmata mai ales daca suntem cu adevarat ortodocshi sau buni romani cu traditzie, iar ceilaltzi care vin sa se roage din alte culte creshtine, foarte bine, dar trebuie sfatuitzi sa vina la ortodoxie sau sa mearga la credintza lor ca nu cred ca se prea accepta prea multa vreme, nu e voie, ca sotzul sa fie de o credintza shi sotzia de alta credintza, se tolereaza dar in principiu mie mi se pare aberant... ???
|