View Single Post
Vechi 04.04.2011, 16:04:16
ioan cezar
Guest

Implicit Despre ce Adevar vorbim?

Iti multumesc, Andrei, ca mi-ai impartasit cateva din convingerile tale. Apreciez onestitatea ta si bunavointa.
Cat priveste pozitia mea, am cu totul alte convingeri. Ar fi multe de spus...
Precizez doar ca adevarul de care vorbesti este, desigur, cognoscibil cu mijloacele la care te-ai referit. Orice om de stiinta se conduce dupa anumite repere metodologice, in cadrul unor paradigme, dintre care tu ai amintit cate ceva. OK. Sunt om de stiinta si inteleg bine despre ce ai vorbit, fie si asa in fuga, cat a permis contextul in care ne aflam.
Dar exista nu numai adevarurile istorice, naturale, psihologice, sociale etc. pe care le cercetam noi oamenii in orizontalitatea vietii noastre. Exista Adevarul! Pentru crestinii ortodocsi, printre care ma numar, acest Adevar este o Persoana. Cunoasterea Lui nu se mai realizeaza cu mijloacele stiintifice ci prin harul Duhului Sfant care se coboara in Biserica si insufleteste pe credinciosi. Aici inima si curatia ei, viata lucratoare duhovniceste, sunt "instrumente" ale cunoasterii si trairii. Eu cautam sa evidentiez tocmai acest sens.
Multumesc pentru schimbul de idei si convingeri.
Iti doresc petrecere frumoasa in Postul Pastelui si mereu mai departe.
Toate cele bune!
Reply With Quote