Citat:
Īn prealabil postat de heaven
Caty,da,el este crestin,chiar mai mult de atat as putea spune...
Avea si el calitatile sale,ca orice om,insa asta nu acopereau faptul ca trebuia sa accept sa formez o casnicie si o familie ale caror greutati ar fi trebuit sa le duc doar eu pe umeri,iar pe langa asta multe minciuni,scandaluri si singuratate in doi.
Greseala mea principala in aceasta relatie si pe care mi-o asum a fost ca,dorind cu disperare sa o fac sa mearga si incercand sa ma tranform in salvatoarea lui,sa il ajut,sa il inteleg, si sa repar in locul lui ceea ce ar fi putut face doar el,fara sa imi dau seama cautam sa il schimb....
Oricat de bune ar fi intentiile noastre,trebuie sa intelegem ca oamenii nu se schimba decat atunci cand constientizeaza si decid ei,ba,mai mult de atat...nu avem acest drept.
|
Heaven, omul tau e "MAI MULT decat crestin"?! Cum vine asta?...
Aha, observ ca adaugi: "pe langa asta multe minciuni, scandaluri..." Asta va sa insemne "mai mult decat crestin"?... Pai da, ce-i prea mult, strica.
Salvatorii joaca un joc psihologic din care, fireste (ca doar e un joc), nu iese NIMIC SERIOS. Ba mai mult, spre deosebire de "victima", salvatorii ies mereu pacaliti si frustrati. Asa e in Triunghiul Dramei (Salvator, Victima, Persecutor). Cu vremea se schimba rolurile, ca sa nu fie jocul plictisitor si sa mai treaca timpul pe care nu prea stim sa ni-l organizam... Nu era mai bine sa jucam volei?
Cea mai buna intentie a mea, daca tot vorbim de intentii, marturisesc ca a fost atunci cand am inceput sa lucrez la schimbarea si dezvoltarea MEA. S-a intamplat demult, acum 35 ani... Sa dea Domnul sa nu inceteze vreodata intentia asta (si nu numai intentia ci mai ales ce urmeaza dupa intentie: faptele.)
P.S. Din cate stiu, omul care e obisnut sa traverseze viata in jocuri psihologice, dupa ce a a patit-o ca Salvator, trece imediat in fotoliul de Victima si atrage alti Salvatori in joc, ca aici pe site, adeseori... Dar se plictiseste repede si devine Persecutor (recent a fost un caz cu o fata care tot salva un pictor si care a inceput sa ii invite afara din Univers tocmai pe forumistii care picasera in plasa si faceau pe Salvatorii. A fost tipic: fata a devenit Persecutor. Ce s-au mai suparat forumistii Salvatori!...) Si tot asa, pana pricepe ca viata nu ne-a fost data de Bunul Dumnezeu ca sa o irosim in Triunghiul Dramei. DACA pricepe.
Dumnezeu sa ne ocroteasca!