View Single Post
Vechi 04.04.2011, 18:17:30
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb intre credinta si superstitie

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
1. Un ucenic de-a lui Bivolaru te punea sa BEI urina, ca sa te purifici!Nicidecum s-o risipesti...
2. Te-as trimite sa vorbesti cu acel calugar la Lainici, dar e plecat dincolo demult...( avea aproape 90 de ani acum muuulti ani)
3. E problema ta personala ca nu crezi ce spun.Sunt sincera si vreau sa ajut.Asta mi s-a spus si asta spun mai departe.
O fi fost un calugar mucalit care pe un ton serios se amuza de sminteala oamenilor.
Odata ceream sfat unui preot in legatura cu farmece (tot obiecte suspecte erau in discutie). Pe un ton serios, parintele imi spunea "stucheste-l si spune "chiei stana!" de atatea ori pana te trezesti" Dar privirea lui parca imi spunea altceva decat cuvintele si am inceput sa rad: "Va amuzati, nu-i asa?" ... "Bineinteles, draga, bineinteles! Arunca la gunoi si uita. Atat! Cat te rogi cu credinta si dragoste pentru Mantuitor si Sfanta Lui Maica, nimic nu te poate rapune. Te poate ingenunchia, dar nu te ucide!"

Calugarii de la Lainici sunt admirabili, de altfel! Cand vin in tara, aceasta Manastire este mereu pe lista drumurilor mele (cred ca deja am loc de parcare rezervat ).

Cel ce crede in Mantuitor, cauta sfatul Sau, nu are de ce sa recurga la astfel de gesturi (ritualuri ce mai mult subjuga inima celui ce cauta eliberare).
Reply With Quote