View Single Post
Vechi 04.04.2011, 23:42:59
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Foarte corect Andrei! Cand deja cautam argumente si motivatii CA SA NE FIE MILA, deja dam in INTERES! Si actiunea nu mai pleaca din INIMA ci din RATIUNE! Deci vrem sa NE FIE MILA, pentru ca obtinem BENEFICII.Ceea ce mi se pare extrem de FALS! Cand facem BINELE, il facem DEZINTERESAT!
Iar cand simti MILA, e mai presus de tine sentimentul.Pur si simplu tasneste din inima ta!
Da, subscriu. Mila nu trebuie sa plece din Ratiune, ca atunci e calcul sau interes, nu mila, ci ea trebuie sa vina din Inima. Iar Binele trebuie facut dezinteresat, asa e.
Aici poate fi inserat un mic comentariu. Multi gandesc asa: "Eu fac binele dezinteresat, adica nu pretind ca acela sa-mi intoarca binele, dar totusi ma gandesc la recompense din partea lui Dumnezeu." Adica un soi de recompense tot vrea el. Un soi de calcul sau interes tot e. Eu fac binele, nu astept de la el nimic, ce sa mai astept cand el nu are nici pentru el, dar, in schimb, are Dumnezeu si ma va recompensa Dumnezeu. Nu, eu zic ca un astfel de calcul nu e bun. Altfel toti vom face binele asteptand recompense sau sperand la ele. Or binele trebuie sa vina din Iubire.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote