View Single Post
Vechi 07.04.2011, 13:41:00
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu spun despre catolicism si BC, nu despre catolici, care sunt oameni ca si noi. Si nu am spus ca ar fi rai catolicii, mie imi plac unii oameni care sunt chiar catolici. Nici intr-o moschee sau un templu hindus n-o sa vada cineva ingeri cazuti. Si chiar daca ar fi pe undeva, oricum omul obisnuit nu are capacitatea sa-i vada.
Eu am citit despre un sfant din pustiu ca s-a rugat un an sa primeasca raspuns la o intrebare. Noi chiar daca o facem nu stim de unde primim raspunsul. De exemplu mormonii spuneau ca sa se roage cineva si va primi raspuns: ca biserica mormona e cea adevarata.
Sfinte moaste au caracteristici speciale, nu sunt orice trup neputrezit. Limba sf. Anton n-am vazut-o niciodata, doar recipientul unde spun ca ar fi. Restul le-am scris in alte mesaje. Daca te referi la Bernadette de la Lourdes, am mai spus ca eu nu consider ca au fost aparitii ale Fecioarei Maria. Si pentru simplul motiv (desi nu asta e cel mai important) ca ar trebui sa neg ortodoxia: la Lourdes si Fatima aparitiile au spus despre neprihanita zamislire si purgatoriu, considerate erezii de ortodocsi. Un inger sau Fecioara Maria nu minte niciodata, deci ori ar fi adevarat si ortodoxia se insala, ori acolo au fost aparitii ale vrajmasului. Tu consideri ca orice minune e de la Dumnezeu? Atunci ghicitoarele tot asa ghicesc sau fac alte lucruri?

Catalin,

Ce caracteristici speciale au sfintele moaste? Ce anume ii lipseste trupului neputrezit a Bernadettei?

Eu nu zic ca toate minunile sunt de la Dumnezeu ci zic ca de la Dumnezeu sunt cu siguranta minunile de vindecare si cele de exorcizare, adica cele pe care Domnul le facea si spunea ca sunt facute cu dar de la Duhul Sfant. In legatura cu alte minuni nu ma pronunt pentru ca si diavolul poate face tot felul de minuni iluzorii ca sa pacaleasca oamenii. Cred totusi ca atunci cand o minune vine de la Dumnezeu se simte, asa cum si Sfanta Fecioara nu a avut nici o indoiala ca cel care ii vorbea era ingerul lui Dumnezeu si nu alt fel de inger. Daca s-ar fi temut ca unii de astazi, pai unde ar fi fost acum mantuirea noastra? Explicatia poate fi ca Sfanta Fecioara era plina de Har si de asta stia sa discearna duhurile, insa ea nu stia ca este plina de Har, ba chiar s-a mirat de felul in care a salutat-o ingerul. Si cu toate acestea, a stiut ca acel inger era inger de la Dumnezeu si nu s-a dus sa intrebe pe nimeni daca se inseala sau nu, ci a raspuns pur si simplu ingerului. Acum poate ca pentru noi, cei mai putin induhovniciti, este bine sa fim prevazatori, insa nu trebuie uitat nici faptul ca Domnul a zis: "Cere si vei primi", ori daca omul cere dar apoi are indoieli daca ceea ce primeste este de la Domnul, pai atunci ce rost ar mai fi avut sa zica Domnul: "Cere si vei primi", daca cel care cere poate fi inselat atat de usor? Observ ca de teama inselarii diavolului se pierde chiar credinta in Cuvintele Domnului ori asta nu-i bine sa se intample. Daca El a zis: "Cere si vei primi" inseamna ca are o metoda prin care sa dea omului in asa fel incat sa fie incredintat pe buna dreptate ca de la El primeste raspunsul, iar daca cumva isi baga coada cel rau, are Domnul o metoda prin care sa dea de stire, eu nu imi fac probleme. Sunt incredintata ca nu lasa sa fie inselat niciunul din cei care isi pun increderea in El. Cel rau incearca, dar Domnul vegheaza asupra celor care isi pun nadejdea in El si se incred in Cuvantul Lui.

Revenind insa la Bernadette si la Lourdes, eu am o colega care a avut bunica foarte bolnava, cu cancer metastazat, din cauza caruia avea dureri foarte mari, chiar si cand era sub tratament cu morfina. Asa ca a rugat pe cineva sa ii aduca apa de la Lourdes si band acea apa, durerile i-au disparut.

Si apropos de doctori, uite ce scrie in Biblie:

"Cinsteste pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, ca si pe el l-a facut Domnul.
Ca de la Cel Preainalt este leacul si de la rege va lua dar.
Stiinta doctorului va inalta capul lui si inaintea celor mari va fi minunat.
Domnul a zidit din pamant leacurile, si omul intelept nu se va scarbi de ele.
Au nu din lemn s-a indulcit apa, ca sa se cunoasca puterea Lui?
Si El a dat oamenilor stiinta, ca sa Se mareasca intru leacurile Sale cele minunate.
Cu acestea tamaduieste si ridica durerea;
Spiterul cu acestea va face alifiile. Nu este sfarsit lucrurilor Domnului si pace de la El este peste fata pamantului.
Fiule! In boala ta nu fi nebagator de seama; ci te roaga Domnului si El te va tamadui.
Departeaza pacatul si intinde mainile spre faptele drepte si de tot pacatul curateste inima ta.
Da miros cu buna mireasma si pomenire de faina de grau si junghie jertfe grase, pe cat te ajuta puterile.
Si doctorului da-i loc ca si pe el l-a facut Domnul si sa nu se departeze de la tine, ca si de el ai trebuinta.
Ca este vreme cand si in mainile lui este miros de buna mireasma.
Ca si el se va ruga Domnului, ca sa dea odihna si sanatate spre viata.
Cel care pacatuieste impotriva Ziditorului sau, sa cada in mainile doctorului."

(Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecleziasticul) 38:1-15)

Iar doctorii nu sunt numai evreii Vechiului Testament (carora le-au fost adresate aceste cuvinte la timpul lor), si nici numai crestinii...