Un cont de user pe net nu e o persoana. Nu e nici macar un act de identitate, astfel incat pierderea lui nu are cu ce sa afecteze o persoana reala.
Dupa Sf. Pavel, ar trebui sa ne identificam cu Hristos ("de acum nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine"), iar nu cu "personalitatile" noastre virtuale.
User = "personalitate" virtuala... ; stergerea contului de user = "ucidere" virtuala.. ?
Zilele trecute, un student de 28 din Timisoara a incercat sa se sinucida prin aruncare de pe un bloc. A fost impiedicat la timp si dus la psihiatrie. Acolo a declarat ca el e personajul Neo din "Matrix" (parca asa ceva ! nu am vazut acest film... nici nu cred ca am rabdare sa ma mai uit la un film...); si ca rolul lui este sa-L apere pe Dumnezeu (oare ce fel de "dumnezeu" avea el ?).
A declarat ca nu voia sa se omoare, ci doar facea pe teribilul, asa ca l-au lasat sa plece. In aceeasi zi, a reusit sa se arunce de pe alt bloc.
Oare ce "personalitate" virtuala voia el sa distruga prin distrugerea propriei persoane ?
Am senzatia ca desi lumea era mai stramta inainte de inventarea internetului, totusi era mai curata.
Ucideri ? exterminari ? Unde ?? in lumea virtuala in care ne vedem unele dintre iluzii (sau obsesii...) partial satisfacute ? Sa fim seriosi !
Nu stiu exact din ce motiv ati fost considerat "persona non grata", asa cum nu stiu din ce motive au fost considerati astfel useri ortodocsi, din ale caror postari (cate am putut citi) nu reiesea nimic care sa ii faca pasibili de a fi "banned" sau "excomunicati" din aceasta comunitate virtuala.
Dar... chiar asa de mult va afecteaza faptul ca nu vi se mai permite accesul pe acest forum ? sunteti chiar atat de dependent de el ?
Last edited by AdrianAamz; 08.04.2011 at 10:28:29.
|