View Single Post
Vechi 08.04.2011, 11:58:39
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Eu sunt inginer si lucrez cu mintea : sa ma las de servici si sa-mi caut fiinta interioara?Inteleg ca atat timp cat folosesc mintea nu pot sa O gasesc.Apoi fac treaba prin curte nu numai de placere ci si ca sa ma mai ajung ca nu ma dau banii afara din casa.Ca sa razbesc cu treaba trebuie organizare: iar gandesc...alta greseala.Apoi sunt destul de sensibil si inteleg ca nu trebuie sa las nici bucuria si nici tristetea sa ma atinga ca sunt extreme ale emotiilor si iarasi greseala.Cum ar fi sa-i spun familiei :dragii mei de acum inainte eu imi caut Fiinta Interioara si am sa stau asa meditand fara sa gandesc si fara nici o emotie.Ca o piatra la soare.
Cocorel fii atent.
Constientizarea Fiintei nu este un tel sau un obiectiv de atins in viitor. Cautarea adevarului nu este un scop de atins in viitor; a crede ca reprezinta un scop al vietii tale, de atins in viitor, este iar proiectia mintii, inconstiente fata de Fiinta. Ceva este adevarat atunci cand rezoneaza cu Fiinta cea mai launtrica si cand o exprima pe aceasta, cand este armonizat cu scopul tau interior. Indreapta-ti atentia catre scopul tau interior care , prin a fi prezent, si a fi constient de Fiinta, te va ajuta sa nu cauti un inteles si un sens numai in dimensiunea actiunii si viitorului. Tu acum te-ai gandit la viitor, de aici reiese lipsa ta de Prezenta, Fiintare.

Daca erai identificat cu Fiinta scopul tau prezent ar fi sunat : scopul vietii mele este sa stau aici de vorba cu tine, pentru ca acum sunt aici si asta fac. Pana cand te vei ridica si vei face altceva. Atunci, acela va deveni scopul tau. Acum nu esti in curte, deci nu acesta e scopul tau de acum. Cand esti in curte si faci treaba, acela este scopul tau, nu pentru urmatorii 30 de ani, ci pentru moment.
Altfel cazi in eroarea nu de a folosi mintea, ci de a fi folosit de minte.Sper ca intelegi cocorel, acum.

Cata vreme nu ai constientizat Fiinta, vei gasi intelesul numai in dimensiunea actiunii si viitorului, adica in dimensiunea timpului. Si orice semnificatie sau implinire ai gasi se va dizolva sau se va dovedi a fi o amagire. Va fi invariabil distrusa de timp. Orice inteles ai gasi la acel nivel va fi adevarat numai in mod relativ si temporar.

De exemplu, daca sensul vietii tale consta in a avea grija de copii, ce se va intampla cu sensul acesta atunci cand ei nu vor mai avea nevoie de tine si poate nici nu te vor mai asculta? Daca a-i ajuta pe ceilalti da un sens vietii tale, inseamna ca ai nevoie ca celorlalti sa le fie mai rau decat tie, pentru ca viata ta sa aiba in continuare un inteles, iar tu sa ai un sentiment de bine. Daca dorinta de a-i depasi pe altii, de a castiga sau de a reusi intr-o activitate sau alta iti da un sens, ce se intampla daca nu castigi niciodata sau daca sirul de castiguri se incheie intr-o zi, asa cum se va intampla? Atunci nu ai mai putea decat sa recurgi la imaginatie sau la amintiti - iar acestea nu te pot satisface, nu pot da decat un sens minor vietii tale.

Last edited by Tangun; 08.04.2011 at 12:01:17.
Reply With Quote