Nu sunt vrednica de minunile petrecute in viata mea,ca multe si nenumarate au fost si in fiecare zi se intampla mici minuni si nerecunoscatoare sunt,pacatoasa de mine! Sa incep cu cele mai recente minuni daruite mie de Preabunul si Milostivul Domnul nostru Iisus Hristos care nu mai conteneste in a-Si face mila si de mine si a-mi darui infinit de multe lucruri/evenimente cu siguranta nemeritate. Incep prin a va spune ca inca d e cand eram o copila in sufletul meu incoltise dorinta de a avea drept sot un preot,nu stiu daca m-am gandit si am convenit eu in sufletul meu ca asa e cel mai bine sau a venit ca un simtamant inexplicabil din sufletul meu; apoi cum e firesc pt mine pacatoasa au venit dorintele lumesti,acelea a unei asezari,astfel ca imi doream sa ma asez la casuta mea,impreuna cu familia,in linistea unui satuc montan,in care sa traim in credinta si nadejde in Bunul Dumnezeu,dar apoi mi-am dorit mai multe,iubind atat de mult apa si respectiv marea ma gandeam eu ca ar fi foarte frumos daca as avea si o casuta la malul marii sa pot locui si acolo din cand in cand;erau vise de copila rasfatata,imposibil de realizat dat fiind ca viata e foarte grea comparativ cu ce viseaza sau isi imagineaza mintea ta zburdalnica in anii copilariei sau ai adolescentei; dar Bunul Dumnezeu a oaranduit lucrurile altfel pentru nenorocita de mine,astfel ca la sfarsitul primului an de facultate am cunoscut un om minunat,un alt raspuns la o ruga disperata strigata cu suparare si repros trufas cum ca as fi fost lasata in neantul durerilor mele; am cerut atunci un <<inger salvator>>,nu-mi amintesc sa mai fi facut vreodata o asemenea cerere,nu stiu nici cat de lucida eram cand am cerut ceva ca si cum mi s-ar fi cuvenit si nici cand am primit raspuns nu am fost capabila sa vad sau sa-mi amintesc milostivirea ce a facut-o Domnul cu mine.La cateva zile de la acea cadere raspunsul meu a venit si a fost INTOCMAI "poruncii" facute.Am cunoscut un baiat cu care am legat prietenie frumoasa, acest baiat studiind teologia cu aspiratii de bun pastor cu ajutorul si binecuvantarea Bunului Dumnezeu,apoi am aflat ca prietenul meu locuia intr-un satuc de munte,unde si-ar dori sa se intoarca la savarsirea studiilor si sa-si duca vocatia la bun sfarsit; din cai nepricepute de om Domnul a randuit sa ne transferam cu studiile intr-un oras de la malul marii....si astfel m-am trezit ce-i drept mult mai tarziu sa realizez ca cele mai ascunse dorinte ale mele au fost implinite si mi-a dat totul fara bucati de masura cum ma rog eu pe bucatele,ori tin post cu unitati de masura...of,cata bucurie nemeritata! Acum cu binecuvantarea Bunului Dumnezeu ne vom uni in Sfanta Taina a Cununiei in toamna si inca ma intreb cum e posibil,cum e posibil? Prima minune savarsita cu mine de catre Sf. Nectarie a fost legata de transferarea studiilor; din motive legate de familie prietenul meu trebuia sa plece intr-un alt oras,iar eu as fi ramas sa-mi continui studiile mele,atunci mi s-a aratat Sf Nectarie din prea multa tehnologie, astfel am aflat de el,spre rusinea mea, prin intermediul internetului si am cazut cu multa rugaciune nazuind la ajutorul sau,asta dupa ce indelung cautasem acatistul Sfantului neaflandu-l nicaieri mi l-a adus tot El intr-o statie de autobuz:) ,timpul ne presa, mama mea nici nu se gandea sa plec si mai departe de ea,cu atat mai mult in ultimul an de studiu si cu o noua inscriere la o alta facultate de zi,asa ca tot sprijinul meu se afla la Sfinti.Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie zilnic,dupa aproximativ o saptamana am indraznit sa deschid subiectul transferului in fata tatalui meu si spre uimirea mea acesta a acceptat, cu regret ca trebuia sa renunt la noua facultate si noile aspiratii,dar a inteles unde sta fericirea mea,asa ca la inca o saptamana de la accept am plecat,intr-o saptamana mi-am facut transferul si m-am despartit de cei dragi pentru a merge la celalalt capat al tarii;mama a ramas neimpacata si indurerata dar a trebuit sa-mi calc pe inima si sa sper ca se va obisnui.Pt mine a fost cu adevarat o minune,apoi am dorit mult sa ajung la moastele Sfantului si numai ce am primit un telefon de la niste cunoscuti ca ei merg la Bucuresti la Mananstirea Radu Voda la moastele Sf. Nectarie si am acceptat bucuroasa sa-i insotesc si sper sa-mi ajute Bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie sa ajung si acasa la el in Grecia pe insula Egina,poate chiar de praznicul acestuia pe 9 noiembrie! O alta minune facuta pentru mine a fost un ajutor nesperat dat de catrea Preacuvioasa Sf. Prascheva la o materie la care din pacate nu facusem decat o prezenta fiind mereu nevoita sa ma deplasez acasa,dar cu multe rugaminti fierbinti sa scap cu acea materie Buna si Iubitoarea de oameni Sf Paraschiva m-a ajutat si a intervenit pentru mine profesorul de seminar care nu ma vazuse decat odata si in mod sigur nu-si amintea si de mine la profesorul de curs sa-mi pot sustine si eu partialul si separat de restul colegilor si sa intru in examen si chiar sa-l admit cu toate ca nu fusesem la nici o ora,cu exceptia aceleia singure in care de altfel dadusem un extemporal,deci ce-i drept nu stiam mare lucru

O alta minune cu care am fost invrednicita a fost facuta de Maicuta Domnului careia m-am rugat sa-mi ajute la examenul auto,nu prea facusem ore de conducere intrucat eram foarte incapatanata si nu voiam sa fac cum mi se spunea si mereu ma ciondaneam cu instructorul meu si cum era de asteptat nu ma descurcam prea bine,dar la examen, examinatorul meu ma pus sa conduc drept pret de cateva sute de metri apoi sa trag pur si simplu pe dreapta si m-a admis:D,iar altadata micuta fiind, cu dorinta de a junge cat mai repede la bunicii mei care m-au crescut o buna perioada din viata mea,mi-am mintit parintii ca nu am teme pe vacanta doar ca sa plec,nu plecam decat dupa ce imi faceam temele;bineinteles ca pana la sfarsitul vacantei de iarna s-a intalnit mama cu o persoana cu alta si a aflat ca am avut teme,ma luat de la bunici si cum stiam ca trebuie sa coboare mos Nicolae din cui am inceput sa ma rog sa se intample ceva sa fiu "scutita" data aceea si s-a intamplat: a explodat o sticla de vin in frigider iar ai mei s-au ocupat toata seara cu acea problema,iar pe mine m-au pasuit...pana a doua zi:D Un alt raspuns l-am primit din partea preafericitului parinte Arsenie Boca,intrucat eram framantata de ideea de a mai face ceva,de a mai da la o alta facultate,ma orientasem spre o postliceala de asistenta medicala, apoi m-am rugat si cum stateam in pat il rog pe parinte sa ma ajute sa-mi dea un raspuns despre ce si cum ar trebui sa fac sau daca e bine ce vreau sa fac si numai ce am terminat de incheiat gandul ca in ureche am auzit mai clar ca nicicand cuvintele <<nu da la asistenta>> si atat! Am crezut ca mi s-a parut ,ca a fost mintea mea ,am incercat sa reproduc cuvintele dar nu mi-au mai iesit nicicum cu acelasi ton pe care il auzisem si am inteles atunci cine ma povatuise,desigur eu nu aveam de unde sa stiu ca voi pleca din acel oras:) Astea sunt o parte din multele minuni si bucurii cu care m-au fericit Sfintii de pretutindeni,dar sunt "dovezi" de netagaduit pentru mine pentru ca stiu in ce situatii ma aflam si cate sanse "ale vietii" aveam!
Multumesc nespus Bunului Dumnezeu si Preasfintei Maicii Sale si tuturor Sfintilor care nu au intarziat sa imi vina in ajutor ori de cate ori am avut nevoie si nu numai! Sper sa am puterea sa va rasplatesc pentru toate binecuvantarile necuvenite ticaloasei de mine!
Doamne ajuta si Domnul sa va binecuvanteze pe toti! Nu va sfiiti sa va recunoasteti neputinta si sa alergati cu lacrimi fierbinti, cu credinta si suflet curat si sa cereti cele de trebuinta oricat de imposibil v-ar parea,veti vedea ca negresit veti fi ajutati! Monica